Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Sinterklaas arretjes cake

0
(0)
Een oudhollands recept voor arretjes cake zonder rauw ei maar met custard, chocolade kruidnoten en andere Sinterklaas lekkernijen!
30 min. + 4 uur wachttijd
Sinterklaas arretjes cake

Het heerlijke avondje komt er weer aan en dat betekent: tijd voor lekkernijen. Deze lekkere arretjes cake is heel toepasselijk en ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Snoep smakelijk, en een fijn Sinterklaasfeest!

  • Aantal porties: voor een hele cake
  • Bereidingstijd: 15-20 min. + 4-5 uur koeltijd en 10 min. nabewerking
  • Keukenbenodigdheden: steelpannetje, mengkom, handmixer, weegschaal, garde, Tala cakebakvorm met bakpapier of huishoudfolie

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een steelpannetje.
  2. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot kookpunt.
  3. Klop de eierdooiers met 50 gram witte basterdsuiker tot het goed gemengd is.
  4. Voeg scheutje bij scheutje de warme slagroom toe en roer goed met een garde, zodat je geen klontjes krijgt.
  5. Zet kort apart.
  6. Meng vervolgens cacaopoeder met de overige basterdsuiker. Voeg nu de custard toe en de gesmolten roomboter en mix met de handmixer tot alles goed gemengd is. Klop dus lang genoeg tot de suiker helemaal opgelost is. Wellicht mengt het aan het begin niet helemaal, maar geen stress, blijf gewoon mixen met de handmixer dan komt het goed.
  7. Voeg nu de chocolade kruidnoten toe.
  8. Bekleed de bakvorm met bakpapier of huishoudfolie.
  9. Stort het chocolademengsel in de bakvorm en zet in de koelkast voor 4-5 uur.
  10. Snijd in plakken met een dikte naar keuze. Let op, het is wel machtig!
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Feestelijke recepten en getagged met Chocolade, Kruidnoten, Cacao

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Cacaopoeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,95

Cacaopoeder (bio)
Cacaopoeder (bio)
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,95

Cacaopoeder
Cacaopoeder