Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Romige paprika pasta

0
(0)
Een pastagerecht staat er bij mij elke week wel op tafel. Ik vind het heerlijk, het is vaak makkelijk te maken en je kunt er zoveel mee variëren dat je het elke keer net weer wat anders kunt maken.
60 min.
Romige paprika pasta

Ik heb niet echt een favoriet, maar ik kom vaak wel uit bij een lekkere rode saus. De romige paprika pasta is een heerlijke variant daarvan, die vol van smaak is door de geroosterde tomaten, paprika’s en knoflook maar ook lekker romig wordt gemaakt door de cashewpasta en edelgistvlokken.

De pastasaus kun je serveren met jouw favoriete pastasoort. Deze romige paprika pasta heb ik afgemaakt met lekkere knapperige geroosterde kikkererwten in een Italiaans jasje. Dit zorgt voor een lekkere knapperige toevoeging en voor wat extra eiwitten. Een heerlijke pastasaus vol met smaak!

  • Aantal porties: Voor 2-3 personen.
  • Bereidingstijd: 60 min.
  • Keukenbenodigdheden: Een oven en een blender.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Snijd de punt paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de tomaten en punt paprika’s met de snijkant naar boven op een bakplaat. Voeg de teentjes knoflook toe zonder deze schoon te maken. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor 20 minuten.
  3. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de olijfolie, kruiden, peper en zout.
  4. Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in reepjes.
  5. Als de tomaten en paprika’s geroosterd zijn, doe deze in een blender. Verwijder de schil van de knoflookteentjes en voeg deze toe aan de blender. Blend dit tot een glad geheel.
  6. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat heen en rooster deze voor circa 25 minuten in de oven.
  7. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de ui en paprika’s.
  8. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg het tomaat-paprikamengsel uit de blender toe, samen met de cashewpasta, edelgistvlokken, bouillonpoeder, maple syrup en Italiaanse kruiden. Laat het geheel zachtjes voor circa 25 minuten garen en indikken.
  9. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking vermeld.
  10. Voeg op het einde de verse basilicum en citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de pasta met de romige paprika saus, de geroosterde kikkererwten, pijnboompitten en cherrytomaatjes.
Romige paprika pasta
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Citroen, Pijnboompitten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie