Romige paprika pasta

0 review
Een pastagerecht staat er bij mij elke week wel op tafel. Ik vind het heerlijk, het is vaak makkelijk te maken en je kunt er zoveel mee variëren dat je het elke keer net weer wat anders kunt maken.
Baktijd wordt geladen...
Romige paprika pasta

Ik heb niet echt een favoriet, maar ik kom vaak wel uit bij een lekkere rode saus. De romige paprika pasta is een heerlijke variant daarvan, die vol van smaak is door de geroosterde tomaten, paprika’s en knoflook maar ook lekker romig wordt gemaakt door de cashewpasta en edelgistvlokken.

De pastasaus kun je serveren met jouw favoriete pastasoort. Deze romige paprika pasta heb ik afgemaakt met lekkere knapperige geroosterde kikkererwten in een Italiaans jasje. Dit zorgt voor een lekkere knapperige toevoeging en voor wat extra eiwitten. Een heerlijke pastasaus vol met smaak!

  • Aantal porties: Voor 2-3 personen.
  • Bereidingstijd: ca. 60 minuten.
  • Keukenbenodigdheden: Een oven en een blender.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Snijd de punt paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de tomaten en punt paprika’s met de snijkant naar boven op een bakplaat. Voeg de teentjes knoflook toe zonder deze schoon te maken. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor 20 minuten.
  3. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de olijfolie, kruiden, peper en zout.
  4. Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in reepjes.
  5. Als de tomaten en paprika’s geroosterd zijn, doe deze in een blender. Verwijder de schil van de knoflookteentjes en voeg deze toe aan de blender. Blend dit tot een glad geheel.
  6. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat heen en rooster deze voor circa 25 minuten in de oven.
  7. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de ui en paprika’s.
  8. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg het tomaat-paprikamengsel uit de blender toe, samen met de cashewpasta, edelgistvlokken, bouillonpoeder, maple syrup en Italiaanse kruiden. Laat het geheel zachtjes voor circa 25 minuten garen en indikken.
  9. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking vermeld.
  10. Voeg op het einde de verse basilicum en citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de pasta met de romige paprika saus, de geroosterde kikkererwten, pijnboompitten en cherrytomaatjes.
Romige paprika pasta
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Citroen, Pijnboompitten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pijnboompitten
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 10,95

Pijnboompitten
Pijnboompitten
300 gram navul
Info
Op voorraad
Special Price 10,95 Regular Price 11,95
 36,50/kg
500 gram BV
Info
Op voorraad
18,50
 37,00/kg
1000 gram BV
Info
Op voorraad
35,95
 35,95/kg
6000 gram emmer
Info
Op voorraad
210,00
 35,00/kg
25000 gram doos
Info
Op voorraad
850,00
 34,00/kg
Edelgistvlokken
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Edelgistvlokken
Edelgistvlokken
300 gram BV
Info
Op voorraad
4,50
 15,00/kg
25000 gram doos
Info
Op voorraad
225,00
 9,00/kg
Olijfolie MILD (500 ml)
Bio
Olijfolie MILD (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
97% of 100
4,89
Biologische volkoren penne
Bio
Penne Volkoren (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,75

Biologische volkoren penne
Penne Volkoren (Biologische)
750 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
2,75
 3,67/kg
6000 gram doos
Info
Op voorraad
15,95
 2,66/kg
Cashewpasta Vers Biologische (250 gram)
-16%
Bio
Cashewpasta Vers Biologische (250 gram)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
Special Price 5,25 Regular Price 6,25
Agave Siroop Donker (Biologische) 250 ml
-9%
Bio
Agave Siroop Donker (Biologische) 250 ml
We're Nuts About
Waardering:
94% of 100
Special Price 2,49 Regular Price 2,75
Ahornsiroop Biologische (250 ml)
Bio
Ahornsiroop Biologische (250 ml)
We're Nuts About
Waardering:
73% of 100
4,95