artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

ROBUUSTE APPELKOEKEN!

Geplaatst op 21 september 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties

Een genietmomentje met enkel de lusten zonder de lasten. Het klinkt als een droom! Soms heb je zin in een heerlijke traktatie, maar dan wel het liefste met een verantwoord karakter. Deze koeken smaken serieus naar Grootmoeders Appeltaart! Weet je wat zo leuk is? Ze bevatten een verrassend ingredient! De quinoapops geven een luchtig element en de knapperige appelstukjes een zoetje en een zuurtje. Ongelofelijk, iedere hap is gewoon een ontdekkingstocht! De koeken zijn door iedereen te maken en laten jouw huis ook meteen heerlijk ruiken.
Heb jij zin in zo’n Robuuste Rakker? Ga dan snel met het recept aan de slag!
Gluten-, lactosevrij, vegan en verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?
voor 5 a 6 grote koeken
• 100 gr. (glutenvrije) havervlokken
• 50 gr. quinoapops
• 50 gr. gedroogde appelstukjes
• 1 appel (geblend tot moes)
• 1 el kokosolie
• 1 el lijnzaad
• 1 el agave siroop
• 2 tl bakpoeder
• 2 tl Ceylon kaneel
• snufje zout
Optioneel: een handje pecannoten en cranberries

Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius hetelucht.
2. Doe de havervlokken samen met het lijnzaad, het zoetmiddel, het bakpoeder, de kaneel, de gesmolten kokosolie, het zout en de moes van de appel in de mengkom. Roer de ingrediënten door elkaar en voeg hier vervolgens de gedroogde appelstukjes aan toe samen met de quinoapops.
3. Proef even voor de zekerheid of het beslag op smaak is. Mis je een zoetje? Voeg wat extra zoetmiddel toe. Wil je de koeken iets frisser maken? Voeg wat sinaasappelsap of rasp toe. Hou je van een wat kruidigere koek? Voeg dan wat speculaaskruiden toe!
4. Maak 5 a 6 bollen van het deeg en druk deze uit op het bakpapier. Ik drukte nog wat pecannoten in het deeg voor een extra bite!
5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koeken in zo’n 15 a 20 minuten goudbruin. Laat de koeken afkoelen en geniet ervan met volle teugen!

Tip! Bewaar de koeken in een afsloten doosje in de koelkast. Dan zijn ze zo’n 4 a 5 dagen houdbaar. Tevens kun je ze ook invriezen.


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie