Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Risotto met witte asperges

0
(0)
Het aspergeseizoen is in volle gang! Met dit recept maak je heerlijke risotto met gegrilde witte asperges. Genieten!
30 min.
Risotto met witte asperges

Het aspergeseizoen is weer gestart! Asperges zijn natuurlijk heerlijk op traditionele wijze, maar wil je ze een keer anders bereiden probeer dan eens deze risotto met gegrilde asperges. 

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 30 min.
  • Keukenbenodigdheden: grillpan

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller en breek de onderkant af. Gooi de schillen niet weg! Deze zijn een goede smaakmaker.
  2. Vul een pan met 600 ml water, de aspergeschillen en een bouillonblokje en breng aan de kook. Laat minimaal 15 minuten koken en zeef dan de aspergeschillen eruit.
  3. Snijd ondertussen de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. En meng in een kom met een scheutje olijfolie en peper en zout
  4. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en leg hierin de asperges. Grill voor 15 à 20 minuten zodat de asperges mooie grill lijnen hebben maar nog wel een bite. 
  5. Snipper de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de shittake in reepjes.
  6. Verwarm een hapjespan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en shittake. 
  7. Voeg na ongeveer 3 minuten de risotto toe en bak tot de korrels glazig zien. Blus dan af met de witte wijn. Voeg nu beetje voor beetje de bouillon toe en blijf goed doorroeren. Totdat de risotto alle bouillon heeft opgenomen. 
  8. Hak de hazelnoten grof en zet opzij voor de garnering
  9. Is de risotto gaar (na ongeveer 20 minuten) voeg dan de helft van de Parmezaanse kaas en de asperges toe en roer goed door. Verdeel de risotto over 2 borden en serveer met een handje rucola, de hazelnoten en de overige Parmezaanse kaas. 
Risotto met witte asperges
Dit bericht is geplaatst in Recepten en getagged met Hazelnoten

Opmerkingen (0)