Pumpkin apple baked oats
Geniet van een heerlijk ontbijtje waarin pompoen, appel en specerijen samen een heerlijke ovenbaksensatie vormen!
10 min. + 40 min. oventijd

Wat schreeuwt er nou meer herfst dan pompoen en appel? Deze baked oats zijn daarom ook het ultieme herfst ontbijt! Gebakken havermout met appel, rozijnen, pecannoten en kaneel.
Makkelijk om te maken, ideaal om te mealpreppen en glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.
Ga jij dit ontbijtje proberen?
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 min. voorbereidingstijd + 40 min. baktijd
- Keukenbenodigdheden: ovenschaal en beslagkom
Bereidingswijze
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en een ovenschaal goed in te vetten.
- Snijd de appel voor de ene helft in stukjes en de andere helft in dunne plakjes.
- Roer de pompoenpuree met de kwark, de melk en de ahornsiroop goed doorelkaar.
- Meng hier de havermout, kaneel, zout en het bakpoeder doorheen.
- Schep dan de appelblokjes, rozijnen en de helft van de pecannoten door het beslag en verdeel dit over de ovenschaal.
- Strooi hier wat van de suiker overheen en leg daarna de plakjes appel en de overige pecannoten op het beslag.
- Bak de baked oats voor ongeveer 35 a 40 minuten goudbruin in de oven.
- Serveer warm of koud met wat vers fruit en kwark.
Eet smakelijk!


















Opmerkingen (0)