Waanzinnige Woensdag: Pompoenpitten, Zonnebloempitten en Omega-zadenmix met 30% korting! Klik hier!

 20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Popcorn

0
(0)
Op het fornuis, in de magnetron of zelfs op de BBQ: de lekkerste popcorn maak je zelf!
10 min.
Popcorn

Met dit recept maak je in een handomdraai popcorn thuis, in een pan op het fornuis. Maar wist je dat je popcorn zelfs op de barbecue kan maken? Dit kan in een pan of in een speciaal popcornpannetje. Of natuurlijk in de magnetron.

Tip: Het is ook leuk om te experimenteren met verschillende kruidenmixen die je misschien al in huis hebt. Zo kun je popcorn eenvoudig aanpassen aan het thema van bijvoorbeeld een borrel, babyshower of de film die je gaat kijken. Schud de popcorn na het bakken om met een klontje gesmolten boter en voeg daarna de kruiden toe.

  • Aantal porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Keukenbenodigdheden: hoge kookpan, deksel

Bereidingswijze

1. Zet alle ingrediënten klaar.

    2. Doe de olie in een pan waarbij de mais de bodem van de pan volledig bedekt.

    3. Voeg daarna de mais toe. Schud even met de pan zodat alle korrels met een dun laagje olie bedekt zijn. Zet de pan op het vuur en doe het deksel op de pan.

    4. Schud af en toe met de pan om ervoor te zorgen dat de ongepofte maiskorrels naar beneden zakken. Als het deksel van de pan tijdens het maken van de popcorn omhoog komt omdat er te veel popcorn in zit, schep dan het bovenste deel van de popcorn snel in een kom en doe het deksel weer op de pan. Ga zo door tot het geluid van de poffende mais vertraagd tot een paar seconden per pof, of tot alle maïs gepoft is.

    5. Doe de popcorn in een grote kom. Voeg naar smaak fijn zout en eventueel andere smaakmakers zoals gesmolten boter met suiker of kruiden toe. Geniet van je zelfgemaakte popcorn!

      Karamel popcorn, popcorn met BBQ kruiden en andere variaties

      Het fijne van zelf popcorn maken, is dat je het zo zoet of zout kunt maken als je zelf wilt. Maar het hoeft niet bij deze smaken te blijven! Het is ook leuk om te experimenteren met verschillende kruidenmixen die je misschien al in huis hebt. Zo kun je popcorn eenvoudig aanpassen aan het thema van bijvoorbeeld een borrel of de film die je gaat kijken.

      • BBQ kruiden: geven een lekkere hartige en rokerige smaak aan de popcorn
      • Speculaaskruiden: extra knus voor de koudere maanden
      • Ras el Hanout: geeft de popcorn een Midden-Oosterse vibe
      • Cajun of currykruiden: voor een verrassende variatie in geur en kleur
      • Kleurstof: smelt een paar eetlepels boter en suiker in een pannetje en voeg een drupje in vet oplosbare kleurstof toe om gekleurde popcorn te maken

      Om thuis popcorn in de magnetron te maken heb je een stuk bakpapier nodig. Neem de helft van de ingrediënten, meng ze door elkaar en leg ze in het midden van het bakpapier. Vouw het bakpapier dubbel en vouw daarna de twee zijkanten dicht door ze een paar keer om te vouwen. Doe hetzelfde met de laatste opening, maar vouw het daarna in het midden weer een klein beetje open, om te voorkomen dat het pakketje ontploft in de magnetron. Leg het pakketje in het midden van de magnetron en verwarm 2 tot 4 minuten (afhankelijk van het vermogen van de magnetron) tot er nog maar een paar seconden tussen elke pof zit. Let op het met het openmaken van het pakketje, de stoom is erg heet! Doe de popcorn in een kom en voeg naar smaak gesmolten boter toe.

      Thuis crunchy karamel popcorn maken kan ook, maar het is wel even een werkje. Je maakt eerst de popcorn zoals in het basisrecept. Vervolgens maak je een amberkleurige karamel van 200 gram suiker en 60 ml water. Hier voeg je 115 gram boter en een flinke snuf zout aan toe en tot slot ½ tl baking soda. Let op want de karamel is loeiheet en gaat bruisen door de baking soda. Spatel de schuimende karamel na het toevoegen van de baking soda zo snel mogelijk door de popcorn. Droog de popcorn tot slot 45 minuten in de oven (120º C) op een bakplaat bekleed met een siliconen bakmatje of bakpapier (schep tussendoor een paar keer om). Laat de karamel popcorn afkoelen en breek daarna in kleinere stukken

      Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Borrelhapjes recepten en getagged met Zout, Zonnebloemolie, Popcorn

      Opmerkingen (0)

      Gebruikte ingrediënten
      Zonnebloemolie (500 ml)
      Bio
      Your Organic Nature Zonnebloemolie 500 ml
      Your Organic Nature
      Waardering:
      92% of 100
      3,99
      Zeezout fijn
      De Notenshop
      Waardering:
      94% of 100

      Vanaf 1,25

      Fijn zeezout
      Zeezout fijn
      Pofmais
      De Notenshop
      Waardering:
      99% of 100

      Vanaf 1,39

      Pofmais
      Pofmais