Platbrood met halloumi en sesamzaadjes

1 review
Met slechts enkele ingrediënten maak je binnen een handomdraai het lekkerste platbrood zelf.
20 min. + 15 min. oventijd
Platbrood met halloumi en sesamzaadjes

Met slechts enkele ingrediënten maak je binnen een handomdraai het lekkerste snack zelf. De basis bestaat uit onder andere volkoren speltbloem, water, olijfolie en heerlijke smaakmakers. Als topping hebben we gekozen voor halloumi. Dit heerlijke kaasje was gemaakt van schapen en geitenmelk en is heerlijk wanneer deze verwarmt wordt.

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: theedoek, keukenpapier, bakplaat

Bereidingswijze

  1. Voeg het water, zout en olijfolie bij de bloem en kneed met je handen tot een soepel deeg. Maak er een bal van, leg in een kom met een schone theedoek erover en laat 15 minuten rusten.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. 
  3. Rol het deeg met wat bloem tot een dikte van ongeveer 2-3mm en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  4. Snijd de halloumi in dunne plakjes en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  5. Verdeel ze over het deeg en bestrijk het hele brood licht met wat olijfolie.
  6. Strooi de zwarte sesamzaadjes over het brood en schuif in de oven voor 12-15 minuutjes of tot het mooi goudbruin is.
  7. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
  8. Pluk eventueel wat basilicum en scheur de blaadjes over het brood! Dit is echt een heerlijke hartige snack.
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Borrelhapjes recepten, Snacks recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Speltmeel volkoren
Speltmeel Volkoren De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Zwart Sesamzaad
Zwart Sesamzaad (Biologische) De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25

Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml)
Olijfolie EXTRA VIERGE (500 ml) Your Organic Nature
Waardering:
94% of 100
4,99