Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's stracciatella voor €1,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Pistachepesto

0
(0)
Pistache is having a moment en dat moment is wat mij betreft nog lang niet voorbij, deze pesto is lekker bij alles!
10 min.
Pistachepesto

Waar klassieke pesto alla Genovese normaal gesproken met pijnboompitten wordt gemaakt, is deze variant op basis van pistachenoten. Dit zorgt voor een extra groene kleur en een iets zoetere smaak. Je kunt de pistachepesto onder andere gebruiken als saus voor bij pasta of gnocchi.

Pistachepesto is onweerstaanbaar op een Italiaans broodje in combinatie met romige burrata en zoute mortadella. Diezelfde toppings zijn geweldig op een Napolitaanse pizza. Bak de pizza in dat geval alleen met wat olie en kaas (zonder tomatensaus) en voeg de pesto en overige ingrediënten pas na het bakken toe. In Italië is het een ongeschreven regel dat pesto met basilicum niet verwarmd mag worden, omdat het dan zijn kleur verliest.

Tip: Ik maak de pesto in het hakmolentje van de keukenmachine, maar als je een grote vijzel hebt is dat nog beter!

  • Aantal: 1 pot
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine of vijzel, spatel, glazen pot

Bereidingswijze

  1. Doe de verse basilicumblaadjes in het hakmolentje van de keukenmachine (zie tip) en leg de gepelde pistachenoten er bovenop. Als je gezouten pistachenoten gebruikt dan kun je ze eerst even in een schone theedoek wrijven en de rest van het zout in het recept weglaten. 
  2. Snij de kaas in blokjes en hak of rasp de knoflook fijn. Voeg de kaas, knoflook, zout en olijfolie toe aan de pistachenoten en basilicum. 
  3. Maal kort in de keukenmachine tot een grove pesto. 
  4. Doe de pistachepesto in een schone pot. Schenk er een laagje olie op, dan blijft de pesto langer goed. Bewaar tot gebruik goed afgesloten in de koelkast. Buon appetito!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Borrelhapjes recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Pistachenoten, Olijfolie, Zeezout

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 13,50

Pistachenoten gepeld ongebrand
Pistachenoten gepeld ongebrand
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Niet op voorraad
Fijn zeezout
Zeezout fijn
Olijfolie extra virgin (bio) 250 ml
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
3,25