artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Pinda pof balletjes

Geplaatst op 21 november 2016 door Fit met Charlotte | 0 reacties

Zin om lekker guilt free te snacken? Maak dan eens deze makkelijke pinda pof balletjes. In een handomdraai staan ze op tafel, maar wat een smaakexplosie. De combinatie van pindakaas en chocolade met gepofte quinoa gaat geweldig goed samen. Hier kun je van blijven eten. Lekker voor tussen de middag bij een kop thee en een fijn tijdschrift.

 

Wat heb je nodig? (voor 12-15 balletjes)

  • 25 gram gepofte quinoa
  • 125 gram pindakaas
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el ahorn siroop
  • 75 pure chocolade

 

Hoe maak je het?

Meng in een beslagkom de pindakaas samen met de vanille extract en de ahorn siroop tot een glad mengsel. Voeg tot slot de gepofte quinoa hier aan toe. Draai van het mengsel balletjes. Als het lastig is om van dit mengsel balletjes te draaien omdat het te droog is of omdat het uit elkaar valt, voeg dan een scheut water toe. Je kunt uit het mengsel zo’n 12-15 balletjes halen.

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Leg de balletjes op een vork en haal ze door de chocolade. Laat afkoelen op een rooster (met een velletje bakpapier eronder tegen het lekken).

Geniet van je heerlijke healthy snack!


Over Fit met Charlotte

Hoi! Ik ben Charlotte, misschien beter bekend als “Fitmetcharlotte”. Naast mijn werk in de gesloten jeugdzorg, blog ik op mijn website over Food, Sport & Lifestyle. Mijn passies voor voeding, sport en gezondheid zijn begonnen na het herstel van mijn hernia en de ontdekking van mijn glutenallergie. Ik wil mensen graag op een laagdrempelige manier meenemen in mijn wereld waarin je kan ontdekken dat je in een fit en gezond leven geen grote opofferingen hoeft te doen. Juist volop genieten van het leven is mijn motto! Altijd op zoek naar lekkere, maar vooral voedzame ingrediënten. Met de pure producten van de notenshop is dat een cadeautje en het maken van recepten en het schrijven van informatieve stukjes vind ik dan ook een eer. Ik wil jou graag inspireren hoe je het passend kunt maken in jouw leven. Want 1 ding weet ik zeker: alles wat ik maak, kan jij ook! Dit alles gecombineerd met de liefde voor motiveren, omgang met mensen, schrijven en fotograferen. Ik wens je veel lees en kookplezier! Wil je een kijkje nemen op mijn website of Instagram? Dat vind ik hartstikke leuk: - www.fitmetcharlotte.nl - www.instagram.com/fitmetcharlotte Liefs, Charlotte

Deel dit artikel
Geef een reactie