Pignoli al pistacchio
Vakantiegevoel in een koekje, deze Pignoli al Pistacchio met pistachenootjes zijn de perfecte zoete afsluiter van een zomerse dag!
30 min. + 20 min. oventijd

Veel mensen zijn op vakantie, komen terug, en om in die stemming te blijven, kun je deze lekkere Italiaanse koekjes maken. Normaal gesproken maak je deze koekjes met pijnboompitten, maar met pistache nootjes zijn ze zeker weten ook erg lekker. Zelf heb ik een kleiner receptje gemaakt, natuurlijk kun je de verhoudingen ook verdubbelen en het bewaren in een afgesloten koekjestrommel.
- Aantal: 20 koekjes
- Bereidingstijd: 30 minuten + 18 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: hakmolentjes, mengkom, snijplank, mes, bakplaat, bakpapier, oven, spatel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden, boven en onder warmte
- Doe het pistachenotenmeel, de suiker en het zout in een kom. Voeg de eiwitten toe en meng met een spatel of je handen tot een plakkerig, stevig deeg.
- Maak balletje ter grootte van ongeveer een walnoot en rol ze door de grof gehakte pistache noten.
- Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat maar laat genoeg ruimte tussen balletjes.
- Bak de koekjes ongeveer 18 minuten.
- Laat afkoelen op de bakplaat
- Bestrooi met poedersuiker.
De binnenkant is lekker chewy! Ik ben heel benieuwd wat jij van deze op de Italiaanse geïnspireerde lekkernij vind.
Opmerkingen (0)