Pecannoten taart

4 reviews
De geur van geroosterde pecannoten is alleen al een feestje, maar met deze taart is het feest pas echt compleet! Deze heerlijke pecannoten taart moet je een keer geprobeerd hebben.
45 min. + 30 min. oventijd
Pecannoten taart

Deze pecannotentaart is absoluut één van mijn lievelingstaarten! De dagen mogen dan donkerder worden en wat kouder, maar een verwarmend taartje is natuurlijk pure verwennerij in deze herfstperiode. Hier krijg je gewoon zin in!

Zo maak je het!

  1. Meng alle deeg ingrediënten bij elkaar en kneed dit met de hand tot een bol. Leg dit op een stuk keukenfolie duw het deeg een beetje plat en vouw de folie eromheen. Laat het minstens 3 kwartier rusten in de koelkast.
  2. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif daarna licht met zelfrijzend bakmeel. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden (hete lucht). 
  3. Rooster de pecannoten zo’n 15 minuten in de oven, deze kun je gewoon zo op een kale bakplaat leggen. Laat ze vervolgens afkoelen en hak ze grof.
  4. Meng alle droge ingrediënten van de vulling door elkaar en voeg dan de stroop, eieren en gesmolten boter toe. Roer dit met een garde tot een dikke bruine massa.
  5. Rol dan het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik. Bekleed hiermee de bakvorm. Het opstaande randje moet zo’n 3 cm zijn anders bakt de vulling er overheen. 
  6. Strooi de pecannoten over de bodem van het deeg. Giet het bruine mengsel erbij en zorg dat de noten egaal verdeeld zijn. 
  7. Bak de taart gaar in 25-30 minuten.
  8. Laat de taart volledig afkoelen en maak af met rozetten slagroom, kaneel en wat extra noten. Zonder slagroom is de taart goed afgedekt na 7 dagen nog steeds lekker. Smullen maar! 
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie