ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Opruim-Zondag: Pijnboompitten Yunnan 300 gram voor maar 6,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's limoncello 350 gram voor maar 2,50! Klik hier!

Pasta met macadamia pesto

0
(0)
Een heerlijke pasta met zelfgemaakte pesto van geroosterde macadamia nootjes, lekker romig en vol van smaak.
20 min. + 15 min. kooktijd
Pasta met macadamia pesto

Macadamia noten zijn heerlijk romig en vol van smaak. Dit recept voor macadamia noten pesto is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook een culinair avontuur. Perfect om te serveren als hoofdgerecht of als een indrukwekkend bijgerecht. ook erg lekker om uit te breiden met bijvoorbeeld kip of garnalen.

  • Aantal porties: voor 2 personen 
  • Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiden + 12 minuten bakken 
  • Keukenbenodigdheden: oven, hoge pan, koekenpan, blender

Bereidingswijze:

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze beetgaar is. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater. 
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de macadamia noten toe en rooster ze tot ze goudbruin zijn. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden. Laat ze iets afkoelen. 
  3. Doe de geroosterde macadamia noten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en citroensap in een keukenmachine. Mix tot een gladde pasta ontstaat. Voeg indien nodig een beetje van het gereserveerde pasta water toe om het mengsel soepeler te maken. Breng op smaak met zout en peper. 
  4. Doe de gekookte pasta terug in de pan. Voeg de macadamia pesto toe en meng goed door elkaar. Voeg indien nodig extra pastawater toe om een romige saus te creëren. 
  5. Verdeel de pasta over borden en garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel extra geraspte parmezaanse kaas. Serveer direct en geniet van deze smaakvolle creatie! 
          Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Olijfolie, Zout, Basilicum

          Opmerkingen (0)

          Gebruikte ingrediënten
          Macadamia noten ongebrand (bio)
          De Notenshop
          Waardering:
          95% of 100

          Vanaf 11,95

          Macadamia noten ongebrand (bio)
          Macadamia noten ongebrand (bio)
          Zeezout fijn
          De Notenshop
          Waardering:
          94% of 100

          Vanaf 1,25

          Fijn zeezout
          Zeezout fijn
          Olijfolie extra virgin (bio) 250 ml
          De Notenshop
          Waardering:
          95% of 100
          3,50
          La Bio Idea Citroensap 200 ml
          De Notenshop
          Waardering:
          96% of 100
          1,19
          Natural Spices Zwarte peper gemalen 80 gram
          Natural Spices
          Waardering:
          80% of 100
          3,09