Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Noten-zaden bananenbrood

0
(0)
Een rijk gevuld bananenbrood met noten en zaden
15 min. + 35 min. oventijd
Noten-zaden bananenbrood

Een brood vol van goedheid, bron van vezels, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Alles wat je nodig hebt vind je in dit brood. Daarbij is die ook nog eens reuze lekker en is het een ware traktatie om hier een sneetje van te eten... of 2...

  • Aantal porties: Voor 1 brood
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 35 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Oven, 2 grote en 1 kleine kom, keukenweegschaal, staafmixer, bakpapier, cakevorm (30cm)
  • Voedingswaarden: 150 kcal; 8,2 gram koolhydraten; 6,5 gram eiwit; 9,8 gram vet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht, rooster in die tussentijd de noten en zaden hier even in op een plaat voor zo'n 10 minuten.
  2. Doe in een grote kom de bananen met de eieren en dadels en mix deze met een staafmixer schuimig.
  3. Smelt de boter en voeg deze toe aan het banaan-ei mengsel.
  4. Meng in de andere grote kom het amandelmeel met het havermeel, whey, snufje zout en bakpoeder. Voeg dit toe aan het ei-banaan mengsel en roer dit goed door elkaar. 
  5. Hak de geroosterde noten en zaden grof en doe ze door het beslag.
  6. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bekleedt het met bakpapier. Door de boter blijft deze beter plakken.
  7. Giet het beslag in de cakevorm, verdeel nog extra fijngehakte nootjes en zaden over het beslag en bak het bananenbrood af voor zo'n 30 á 35 minuten. Controleer met een satéprikker of het brood droog is voor je hem uit de oven haalt
  8. Laat het bananenbrood eerst goed afkoelen voor je hem aansnijdt.
Noten-en-zaden-bananenbrood
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Brood recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Amandelmeel, Dadels

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie