No bake witte chocolade cheesecake met rood fruit
Deze taart heeft de romige smaak van een cheesecake maar dan zonder te bakken!
40 min + één nacht wachttijd

Heerlijk gemaakt met vers rood fruit en heerlijke witte chocolade. Perfect om voor te bereiden en na een nacht in de koelkast je visite mee te verassen.
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 40 min. + 1 nacht in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: Handmixer of keukenmachine, springvorm met een diameter van 19 cm, staafmixer
Bereidingswijze
- Smelt de roomboter en meng samen met de koekkruimels.
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en smeer de zijkanten in met roomboter.
- Stort de koekjesbodem in de springvorm en druk goed stevig en gelijkmatig aan, zet de springvorm in de koelkast terwijl je verdergaat met de volgende stappen.
- Smelt de chocolade au bain marie en zet apart.
- Laat de gelatine in een bakje water zacht worden (2 bakjes: 1 bakje met 2 blaadjes en 1 bakje met 1 blaadje).
- Klop de slagroom met een handmixer of keukenmachine op tot een stevige structuur, helemaal stijf is niet nodig.
- Voeg dan de vanille en mascarpone toe en mix nog kort door.
- Knijp 2 blaadjes gelatine uit en verwarm dat kort in een pannetje met 2 el water tot dat het gesmolten is.
- Roer de witte chocolade in een klein straaltje door het slagroom-mascarpone mengsel, doordat de chocolade warm is kan het gaan schiften als je alles er in 1 keer doorheen mengt.
- Voeg daarna ook de gelatine toe en roer nog kort door.
- Stort de vulling op de koekjesbodem en verdeel gelijkmatig, zet daarna in de koelkast.
- Snijd bij de verse aardbeien de aardbeien eerst in stukjes en verwarm dit op laag vuur samen met de frambozen in een steelpannetje tot een jam-achtige structuur.
- Als het fruit volledig zacht is geworden pureer je het fruit met een staafmixer tot een fruitpuree.
- Knijp het gelatineblaadje die je nog over hebt nu ook uit en voeg die erbij, roer door totdat het volledig is opgenomen.
- Giet nu de fruitlaag op de vulling en zet de cheesecake nu voor minimaal 10 uur in de koelkast.
- Garneer met vers fruit en geniet.

Opmerkingen (3)
Ik heb deze taart ook gemaakt, Maar toen ik de laatste fruitlaag ging toevoegen kwam de vulling in belletjes naar boven. Moet dit dan eerst wat uitharden in de koelkast? Ik vond het niet terug in je recept.
Groetjes
Klopt, de vulling moet eerst even in de koelkast om stevig te worden voordat je de fruitlaag toevoegt. Zo hadden wij het zelf aangepakt:
Zodra de room-mascarpone-vulling in de vorm zit, zet de cheesecake minstens 1–2 uur in de koelkast. Je hoeft niet te wachten tot hij keihard is, maar de bovenkant moet wel duidelijk stevig en droog aanvoelen als je er zachtjes met een vinger op tikt.
Laat intussen de fruitpuree afkoelen tot kamertemperatuur. Als hij nog warm is, smelt hij de bovenlaag weer gedeeltelijk en ontstaan er luchtbelletjes.
Giet de fruitlaag langzaam, bij voorkeur over de bolle kant van een lepel dicht boven het oppervlak. Zo verdeelt het fruit zich in een dun straaltje en beschadig je het cheesecake-oppervlak niet.
Zet de taart daarna terug in de koelkast en laat hem, zoals in het recept staat, minimaal 10 uur (liefst een hele nacht) opstijven.
Extra tips:
Controleer of de gelatine echt helemaal is opgelost, anders kan de vulling wat weker blijven.
Klop de slagroom niet té stijf; nét lobbig is voldoende. Een te luchtige vulling laat sneller bellen ontsnappen.
Hopelijk helpt dit en krijg je een strakke, belvrije fruitlaag! 😊
Groetjes De Notenshop