No-bake cheesecake glaasjes met mokka crumble

0 review
Heerlijke cheesecake desserts gemaakt met de kant-en-klare crumble van De Notenshop!
10 min. + 2 uur wachttijd.
No-bake cheesecake glaasjes met mokka crumble

Met de stroopwafelkruimels van de mokka crumble maak je in een handomdraai de heerlijkste desserts, zoals deze no-bake cheesecake glaasjes met mokka crumble.

Deze luchtige cheesecake is te gek in combinatie met allerlei soorten vers fruit zoals frambozen, aardbeien, bosbessen, vijgen of passievrucht. Varieer er gerust op los! Wat is jouw favoriete cheesecake topping?

  • Aantal porties: Voor 4 glaasjes van 220 ml, of 6-8 kleinere porties.
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur wachttijd.
  • Keukenbenodigdheden: Mixer of garde, 2 kommen, spatel en glaasjes.

Bereidingswijze

  1. Schep in elk glaasje een laag mokka crumble. Druk de bodem iets aan met bijvoorbeeld een vijzel of stampertje.
  2. Klop de slagroom met 1 el van de suiker met de mixer of een garde lobbig, maar net niet helemaal stijf. Zo is het straks makkelijker met de roomkaas te mengen.
  3. Klop de roomkaas los met de rest van de suiker en vanille. Boen de citroen of limoen schoon en voeg 2 tl rasp en 2 el sap toe aan de roomkaas. Roer de roomkaas goed door tot de suiker is opgelost. 
  4. Spatel de slagroom in 3 delen voorzichtig door de roomkaas en schep het mengsel op de crumble in de glaasjes. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepeltje.
  5. Zet de cheesecake glaasjes tot gebruik in de koelkast om op te stijven en top voor het serveren met de verse frambozen. Geniet!
Cheesecake glaasjes
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanille Extract (100 gram)
Vanille Extract (100 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Rietsuiker (Biologische)
Rietsuiker (Biologische) De Notenshop
Waardering:
85% of 100

Vanaf 2,65