Marmercake

3 reviews
Deze heerlijke marmercake moet je gewoon een keer geprobeerd hebben. Dit pareltje is naast glutenvrij ook nog eens koolhydraatarm. Dat wil je toch!
30 min. + 45 min. oventijd
Marmercake

Wie houdt er nou niet van cake? Een luchtige natte koolhydraatarme marmercake is dan een fijne afwisseling van de normale vanille cake. Door de gebruikte producten is de cake niet alleen koolhydraatarm maar ook suikervrij en glutenvrij. De cake is snel en makkelijk te maken. Ideaal als je onverwachts visite krijgt in de middag! Dan heb je altijd wat te serveren bij de thee.

Aan de slag!

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden hete lucht.
  2. Begin met het stijf opkloppen van de eiwitten.
  3. In een andere mengkom klop je het eigeel, zout en kristal sweet romig op.
  4. Voeg amandelmeel, roomkaas, gesmolten roomboter en bakpoeder toe aan het eigeel en roer dit goed door.
  5. Spatel de eiwitten luchtig door het eigeel mengsel.
  6. Verdeel het mengsel over 2 mengkommen.
  7. In mengkom 1 roer je het vanille extract er doorheen.
  8. In mengkom 2 roer je de cacao en slagroom er doorheen.
  9. Schep het beslag om en om in een cakevorm om het marmereffect te krijgen.
  10. Bak de marmercake voor 45 minuten in de oven.
  11. Laat de marmercake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Bewaar de marmercake in een afgesloten trommel.

Tip: je kunt door het cacaomengsel nog chocorocks roeren voor een extra chocolade effect.

Dit bericht is geplaatst in: Tussendoortjes recepten, Gebak recepten, Zoete recepten

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie