Lemon curd toetjes!

6 reviews
De lekkerste toetjes: Lemon curd! Heerlijk en super leuk om op tafel te zetten!
15 min. + 15 min. kooktijd
Lemon curd toetjes!

Deze kleine dessertglaasjes misstaan niet op de paastafel! In een handomdraai maak jij de lekkerste lemon curd toetjes die er maar zijn! Verantwoord genieten is een feest voor iedereen!

  • Aantal porties: 4 porties
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 15 min. kooktijd
  • Keukenbenodigdheden: Rasp, mengkom, pannetje en 4 dessertglaasjes inhoud 120 ml

Aan de slag!

  1. Als eerste gaan we aan de slag met de lemon curd. Rasp de schil van de citroenen en pers deze uit. Meng de kokosmelk, citroensap en rasp en t het zoetmiddel door elkaar met een garde.
  2. Verwarm dit goedje zo’n 2 minuten in een pannetje. Roer hier vervolgens de eieren doorheen. Blijf goed roeren en kook dit zo’n 10 a 15 minuten op een laag vuurtje. De substantie mag niet te dun zijn maar moet nog wel schenkbaar zijn.
  3. Haal het pannetje van het vuur en laat de lemon curd opstijven in de koelkast.
  4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het deeg voor de bodempjes.
  5. Ontpit de Medjoul dadels en kneed deze samen met het amandelmeel en de specerijen door elkaar tot een stevig deeg. Verdeel het deeg over de glaasjes.
  6. Verdeel de kokosyoghurt over de glaasjes en zodra de lemon curd is afgekoeld kun je deze over de kokosyoghurt verdelen.
  7. Top de taartjes af met wat citroenrasp voor een spetterend kleurtje!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie