Koolhydraatarme bagels

Bagels, wat heb ik deze broodjes gemist! Sinds kort heb ik een bagelbakvorm, en een lekker recept mocht natuurlijk niet ontbreken. Deze bagels zijn smeuïg, luchtig en hebben een elastische structuur van binnen. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij*. Gemaakt met verrassende ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Heerlijk voor bij het ontbijt of de lunch!
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bagelvormpjes of de cakevorm in met wat kokosolie.
- Doe de notenpasta, eieren, yoghurt, psylliumvezels, bakpoeder en het zeezout in een mengkom.
- Spatel de ingrediënten goed door elkaar, gebruik eventueel een staafmixer als dit lastig gaat.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes en spatel deze als laatste door het beslag.
- Vul de bagelvormpjes met het beslag en top deze af met de pittenmix.
- Schuif de bagels de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Maak je er één groot brood van? Bak het brood dan 10 minuten langer af zodat deze goed gaar zal worden.
- Laat de bagels of het brood afkoelen buiten de oven. Beleg de bagels naar wens.
- Serveer de bagels met een glimlach en geniet!
Je kan zelf kiezen welke notenpasta je gebruikt. Pindakaas, cashewnotenpasta, hazelnootpasta, amandelpasta of gemengde notenpasta. Het is allemaal goed!
Gebruik gerust kokosyoghurt, amandelyoghurt, lactosevrije kwark of wanneer je tegen lactose kunt Griekse yoghurt.
Bewaartip! Bewaar de bagels in een papieren zak, dan blijven ze langer vers of vries ze in zodat je iedere dag van zo’n overheerlijk kunstwerkje kan genieten!
Opmerkingen (0)