Kaneelbrood met pitten en noten
Een lekkere combinatie van een luchtige broodstructuur met de zoete smaken van kaneel en noten. Voor een extra verrassende bite zijn er ook blauwe bessen en een pittenmix aan toegevoegd. Dit kaneelbrood is heerlijk bij de brunch of als tussendoortje bij de koffie of thee.
15 min. + 55 min. oventijd

Door het gebruik van eieren, erythritol, roomkaas, kokosmeel en amandelmeel bevat dit zoete kaneelbrood van nature weinig suikers en koolhydraten. Daarmee past een plakje goed binnen een koolhydraatbewuste leefstijl
Het amandelschaafsel bovenop zorgt voor een extra crunchy topping. Bij iedere hap proef je een andere structuur of smaak – zo blijft elk plakje verrassend lekker. Ook heerlijk met een beetje boter of suikervrije jam.
- Aantal porties: 12 flinke plakken
- Bereidingstijd: 15 min. + 50 a 60 min. bakken
- Keukenbenodigdheden: Siliconen cakevorm (18cm), mengkom, mixer, snijplank, mesje, spatel en een satéprikker.
- Voedingswaarden: 204 kcal, 2,7 gram koolhydraten; 18 gram vet; 7,2 gram eiwit.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht.
- Klop de eieren samen met de roomkaas romig op. Daarna voeg je al roerend de gesmolten boter erbij en vervolgens voeg je de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, bakpoeder en zout toe. Mix het geheel goed door.
- Snij de blauwe bessen door de helft en hak de walnoten en pecannoten in kleinere stukken. Vervolgens voeg je de pittenmix, blauwe bessen, walnoten en pecannoten bij het beslag. Spatel dit door elkaar. Schep daarna het beslag in een cakevorm en verdeel gelijkmatig.
- Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel, kaneel en erythritol. Zet het kaneelbrood voor 50 a 60 minuten in de oven. Als je een satéprikker erin doet prikt en die komt er schoon uit, dan is je kaneelbrood klaar.
- Laat het kaneelbrood buiten de oven volledig afkoelen. Heerlijk om zo te eten of met een beetje boter.
- Bewaar de kaneelbrood in de koelkast voor maximaal 7 dagen of vries hem in.
Opmerkingen (3)
Bedankt voor je berichtje.
We hebben het even nagevraagd bij de ambassadeur die dit recept heeft gemaakt. Zij zegt dat het makkelijker is te maken met een mixer. Het heeft namelijk meer een cake structuur dan een broodstructuur.
Hopelijk heeft dit je genoeg geholpen.
Groetjes,
De Notenshop
Dit ga ik zeker vaker maken. Dank je wel voor het delen.