Kleurrijke Ontbijttaartjes
Een overheerlijke vervanger van de boterham, gegarandeerd snoepen met dit ontbijt!
10 min. + 15 min. oventijd

Deze decadente pareltjes zijn onder andere gemaakt van walnotenmeel, een meel dat rijk is aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Ook is het glutenvrij, zodat mensen die geen gluten eten, hiervan kunnen genieten. Ik combineerde dit meel met amandelmeel en havervlokken voor een heerlijke smaakcombinatie, en de kaneel geeft de traktatie een extra dimensie. Alle ingrediënten voor de bodem van de taartjes kun je uiteraard kopen bij De Notenshop.
Ook kinderen zullen hier dol op zijn! Het is weer eens wat anders!
Ga snel aan de slag met het recept!
- Aantal porties: 4
- Bereidingstijd: 10 minuten + 10 minuten baktijd
- Keukenbenodigdheden: mengkom, springvorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit alles tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan een scheutje water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra havervlokken toe. Proef het deeg, of dit op smaak is.
- Vet de kleine taart vormpjes in met kokosolie of bakspray. Bekleed de vormpjes met het deeg.
- Zet de taartjes 10 à 12 minuten in de oven. Deze baktechniek heet blind bakken.
- Laat de taartjes even afkoelen en vul ze vervolgens met ijs, Griekse yoghurt, (zelfgemaakte) vanille vla, soja yoghurt of een andere zuiveloptie.
- De taartjes kun je decoreren met vers zomerfruit. Maak er een feestje van!
Opmerkingen (0)