Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Kersen cakerol

5
(1)
Ken je de Amarenen kersen al? Deze heerlijke stevige Italiaanse kersen met een vleugje siroop zijn fantastisch in allerlei soorten gebak.
60 min. + 20 min. oventijd
Kersen cakerol

In combinatie met onze deluxe biscuitmix en instant cream zet je in een handomdraai deze luchtige cakerol met kersen-room vulling op tafel. Snij de rol aan tafel in mooie plakken of maak er echte gebakjes van door er nog wat toefjes room op te spuiten, afgemaakt met een extra kers en witte chocolade crispies. 

Tip: Rol de warme cake meteen op in een theedoek zodra hij uit de oven komt, dat voorkomt grote scheuren.

  • Aantal porties: Voor 1 cakerol (8 porties)
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 45 wachttijd
  • Oventijd: 20-25 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mixer, kommetjes, bakplaat (40 x 30 cm), bakpapier, spuitzakken, A4’tje met geprint of getekend patroon, snijplank die in de vriezer past

Bereidingswijze biscuit

  1. Klop de biscuitmix met de eieren en het water 7-8 minuten op een hoge versnelling en daarna nog een paar minuten op een lage versnelling. Schraap tussentijds het beslag een keer van de wand van de kom.
    Als je een cakerol maakt zonder patroon: ga verder met stap 4. 
  2. Schep in twee kommetjes 1-2 eetlepels beslag. Voeg aan het ene kommetje de groene en aan het ander kommetje de roze levensmiddelen kleurstof toe en roer goed door. Doe het gekleurde beslag in twee spuitzakken en knip er een heel klein puntje af. 
  3. Leg een A4’tje met het gewenste patroon op een snijplank die in de vriezer past. Leg er een vel bakpapier overheen en plak de zijkanten vast met een klein stukje tape zodat het niet verschuift. Trek het patroon met het gekleurde beslag over op het bakpapier. Alleen het buitenste stuk van de rol is uiteindelijk zichtbaar, dus je hoeft niet het hele vel bakpapier te voorzien van een print (scheelt tijd en vergroot de kans de het in de vriezer past). Zet de plank met het papier 45 minuten in de vriezer zodat het patroon wat steviger kan worden. 
  4. Verwarm de oven voor op 170 C. 
  5. Klop de overgebleven biscuitmix nog even door en doe dit in een spuitzak met een opening van 0,5 - 1 cm. Spuit het beslag rondom het gekleurde beslag en daarna er overheen in een zo egaal mogelijke laag. Strijk de bovenzijde heel voorzichtig een beetje glad, maar probeer daarbij de onderste laag niet mee te trekken. 
  6. Bak de cake in 20-25 minuten onderin de oven nét gaar: een cocktailprikker moet er zonder beslag uitkomen, maar de cake is nog licht van kleur. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de cake, dus hou het goed in de gaten en begin vanaf 15 minuten met testen. 
  7. Bestuif de cake zodra hij uit de oven komt met een beetje poedersuiker. Leg er dan een vel bakpapier en vervolgens een snijplank bovenop en draai het geheel om, zodat je de bakplaat en het bakpapier voorzichtig van de onderkant van de cake kunt halen. Leg nu een schone theedoek op de printkant van de cake, leg ook hier een snijplank op en draai het geheel weer om. Haal de snijplank en het bakpapier van de bovenzijde van de cake en rol het geheel op in de theedoek. Laat de cake opgerold helemaal afkoelen in de theedoek terwijl je de vulling maakt. 

Bereidingswijze kersen-room vulling

  1. Meng de instant cream met melk en water met een mixer met garde in 3 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Snij de Amarenen kersen in stukjes, voeg toe aan de room en klop nog even door. Voeg een klein beetje roze levensmiddelen kleurstof toe om de room licht roze te maken.

Assemblage

  1. Rol de cake plak voorzichtig uit de theedoek. Verdeel de kersen-room vulling erover (laat de achterste centimeter vrij) en rol de cake weer op. Verpak de cakerol in vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast. 
  2. Snij de cakerol in mooie plakken. Versier de plakken desgewenst met nog wat room, een Amarenen kers en witte chocolade crispies. Enjoy!

Liever een eenvoudige cake bakken en zelf de topping en smaak bepalen? Bekijk het basisrecept voor cake.

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Zoete recepten, Cakerecepten en getagged met Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie