Iced Matcha Latte met Fruit

Maak een Iced Matcha Latte met aardbei zoals in dit recept, of vervang de aardbei voor ander fruit zoals mangopuree, perzik met perzikjam, bosbessen. Maak het zo gek als je zelf wilt!
Matcha is een Japanse groene thee die wordt gemaakt door de theebladeren tot een fijn poeder te vermalen. Deze bijzondere thee staat bekend om zijn levendige groene kleur en karakteristieke, volle smaak. Matcha bevat van nature cafeïne en L-theanine, en wordt traditioneel gewaardeerd om zijn unieke plek binnen de Japanse theecultuur.
Matcha is daarnaast een bron van natuurlijke stoffen zoals polyfenolen, die van nature voorkomen in thee. Het past goed binnen een gevarieerd voedingspatroon en kan een bijzonder alternatief zijn voor koffie of andere theesoorten.
- Aantal porties: Voor 1 portie.
- Bereidingstijd: 10 minuten.
- Keukenbenodigdheden: Oven, ovenschaal, kom, mixer en spatel.
Bereidingswijze
1. Verzamel alle ingrediënten. Snijd je aardbeien in kleine blokjes (die door een rietjes passen) en meng dit met je aardbeienjam.

3. Schep je aardbeien mengsel op de bodem van je glas.

4. Meng je matcha met het kokende water en meng met een garde of een matcha whisk tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn en de matcha licht schuimig is.

5. Voeg je ijsblokjes toe aan je glas.

6. Giet hier je melk bovenop.

7. Voeg als laatste je matcha toe om zo een mooi gelaagd drankje te krijgen. Genieten maar!

Opmerkingen (0)