Homemade rode pesto pasta
Penne in romige rode cashewpesto met basilicum en zongedroogde tomaten, afgewerkt met spinazie, mozzarella en pittenmix voor een kleurrijk bord.
45 min

Zelfgemaakte pesto is zo lekker! Kruidig, vol met pure ingrediënten en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Dit keer maakte ik een pesto van zongedroogde tomaten, cashewnootjes en basilicum. Heerlijk kruidig en lekker op stokbrood, door de pasta of als dip bij de borrel!
Je kunt pesto heel goed maken met cashewnootjes. Deze zijn een topvervanger voor pijnboompitjes: ze geven evenveel smaak. Voeg daar zongedroogde tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas aan toe en je hebt een smaakbommetje!
- Aantal personen: voor 2 personen
- Bereidingstijd: 30 min. + 10 min. koken
- Keukenbenodigdheden: kom, snijplank en eventueel keukenmachine
Bereidingswijze:
- Maak eerst de pesto. Pel de knoflook en rasp de parmezaanse kaas grof. Doe alle pestobestanddelen in de keukenmachine en maal fijn. Blijft je pesto te grof, voeg dan wat extra olie toe.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de tomaatjes en scheur de mozzarella in stukjes.
- Meng de warme pasta met de tomaatjes en zoveel pesto als jij lekker vindt.
- Verdeel de spinazie over de borden en schep hierop de pasta. Strooi er mozzarella en pittenmix over.
- Serveer met extra verse basilicum en geniet!
Opmerkingen (0)