Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Hazelnootijs met gekarameliseerde hazelnoten

5
(2)
Wat is er lekkerder op een warme zomerdag dan een heerlijk bolletje zelfgemaakt ijs? En als je denkt: ‘Ik heb helemaal geen ijsmachine’, is dat helemaal geen probleem!
15 min. + 12 uur wachttijd
Hazelnootijs met gekarameliseerde hazelnoten

Voor dit recept heb je alleen een mixer of garde nodig en wat tijd in de vriezer. Geniet van dit heerlijke hazelnootijs met de lekkere crunch van gekarameliseerde hazelnoten.

  • Aantal porties: 1,5 liter ijs
  • Bereidingstijd: 15 min. + 12 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Garde of mixer, bakblik, pan

Bereidingswijze

Voor het hazelnootijs:

  1. Meng de gecondenseerde melk en hazelnootpasta in een grote kom.
  2. Klop de slagroom tot zachte/medium pieken.
  3. Doe 1/3 van de slagroom in het hazelnoot mengsel en roer het er doorheen met een garde. Dit gedeelte is alleen om het mengsel iets luchtiger te maken voor de rest van de slagroom, dus je hoeft niet heel voorzichtig te zijn.
  4. Doe nog 1/3 van de slagroom in het mengsel, maar deze keer spatel je het er voorzichtig doorheen.
  5. Spatel het laatste deel van de slagroom er doorheen en probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden.
  6. Doe het mengsel in een bakblik of andere bak waar 1,5 liter in past.
  7. Doe het een nacht in de vriezer.

Voor de gekarameliseerde hazelnoten:

  1. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Doe de hazelnoten, suiker en zout in een pan en zet ze op een matig vuur.
  3. Blijf dit roeren met een siliconen spatel. De suiker zal eerst kleine klontjes vormen en daarna smelten. Zodra bijna alle suiker gesmolten is en een lichtbruine kleur heeft, giet je de hazelnoten op de bakplaat. Spreid ze een beetje uit zodat ze goed kunnen afkoelen.
  4. Het is belangrijk dat je de karamel niet te bruin laat worden in de pan, gezien deze nog door blijft koken/verwarmen als het op de bakplaat ligt.
  5. Als de hazelnoten zijn afgekoeld, kun je deze in stukjes breken en op het ijs doen.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Zoete recepten en getagged met Hazelnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Hazelnoten bruin ongebrand
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 12,95

Hazelnoten bruin ongebrand
Hazelnoten bruin ongebrand
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Hazelnootpasta vers 300 gram
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
6,50