Hazelnootboterkoek
Een ode aan de hazelnoot: boterzacht, romig en onweerstaanbaarheid. Deze boterkoekvariant is echt om je vingers bij af te likken!
20 min. + 25 min. oventijd

Deze hazelnootboterkoek is pure verwennerij: een smeuïge, bijna fudgy koekbodem vol geroosterde hazelnoten en romige witte chocolade. De kroon op dit baksel? Een glanzende topping van gekaramelliseerde hazelnoten die knapperig afsteekt tegen de zachte binnenkant. Perfect bij een kop koffie, of gewoon als je jezelf (of een ander) wilt verwennen met écht iets lekkers!"
- Aantal porties: 12 tot 15 puntjes
- Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. baktijd + een aantal uur afkoelen
- Keukenbenodigdheden: kom, koekenpan, bakpapier en een boterkoekvorm (20-24 cm diameter)
Bereidingswijze
Boterkoek:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet de boterkoekvorm goed in met boter of bakspray
- Klop de roomboter zacht en voeg de hazelnootpasta toe, meng dit tot het goed gemengd is
- Voeg suiker, bloem en 1/2e ei toe en meng dit tot een egaal deeg
- Rooster eventueel nog even de hazelnoten in een droge koekenpan voor extra smaak
- Hak de witte chocolade en hazelnoten in stukjes en spatel deze door het deeg.
- Stort het deeg in de vorm, druk plat met de bolle kant van een lepel en bestrijk de koek met de overige 1/2e ei en bak de koek in circa 25 minuten gaar
- Laat de koek in de vorm afkoelen, haal dan uit de vorm en laat verder afkoelen
Topping:
- Rooster een handje hazelnoten in een droge koekenpan en voeg een eetlepel suiker toe, spatel met een siliconen spatel de suiker en hazelnoten door elkaar en verhit deze tot de suiker mooi gekaramelliseerd is
- Stort de hazelnoten op een velletje bakpapier en laat helemaal afkoelen
- Hak de hazelnoten in stukjes en zet aan de kant
- Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en versier de koek met de chocolade
- Bestrooi de koek daarna met de stukjes gekaramelliseerde hazelnoot
- Bewaar de koek in een luchtdichte trommel
Eet smakelijk!











Opmerkingen (0)