Hazelnoot chocolade pasta
Een keer genieten van een gezond maar zoet beleg op je boterham? Probeer dit recept dan eens!
10 min.

Mom: Where did you hide the Nutella? Me: I'm nutelling you.”
Zin in iets lekkers op je boterham, pannenkoek of gewoon als dip? Maak zelf deze hazelnoot-chocoladepasta met een paar pure ingrediënten. Makkelijk om te bereiden en vol romige, nootachtige smaak.
Deze pasta is van nature glutenvrij en wordt gemaakt zonder melkproducten. Perfect voor wie bewust wil genieten. Lekker voor jong en oud, en ideaal als zelfgemaakte vervanger van standaard chocopasta’s.
- Aantal porties: 1 pot
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine
Bereidingswijze
- Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn.
- Voeg hier de cacao aan toe en mix nog even kort.
- Voeg hier vervolgens de vanille extract, de ahornsiroop, kokosolie en de medjouldadels aan toe en mix er met de keukenmachine een korrelige massa van.
- Voeg nu al draaiende de kokosmelk toe, je zult merken dat het een heerlijk geurende pasta substantie wordt.
- Wil je wat meer chocoladesmaak, voeg dan wat cacao toe. Is je chocoladepasta juist iets te bitter? Voeg dan nog een extra dadel toe.
- Bewaar je hazelnoot chocolade pasta in een weckpotje in de koelkast. Heerlijk op een vers gebakken boterham een cracker, in lekkere baksels of ja… gewoon met een lepeltje uit het potje!
Geniet ervan!
Opmerkingen (2)