Havermoutkoeken met walnoot
Koekjes om van te genieten, met een goed gevoel voor je lichaam! Heerlijk knapperig van buiten, maar toch lekker zacht vanbinnen.
15 min. + 25 min. oventijd

Heerlijk voor bij de koffie of thee, voor jezelf of met visite. Het lekkerste vond ik ze gelijk na bakken! Dan zijn ze nog lekker warm, crunchy en soft. Smakelijk!
- Bereidingstijd: 15 min
- Baktijd: 25 min
- Benodigdheden: bakplaat, keukenmachine, bakpapier, kom, mixer
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Mix eerst de banaan en het ei met een keukenmachine of mixer tot een gladde massa.
- Hak de walnoten en amandelen fijn.
- Schep in een aparte kom alle droge ingrediënten (de gehakte noten, havermout en kaneel) door elkaar heen.
- Meng nu het banaan-ei mengsel met de droge ingrediënten tot een geheel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak kleine balletjes van het deeg, en druk deze iets plat met een vork op de bakplaat. Dit zijn je koekjes. (Ik kon er 9 maken ongeveer).
- Optioneel: top de koekjes af met een halve walnoot.
- Schuif de bakplaat met koekjes voor 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Laat de koekjes afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt, dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen.
- Smakelijk!
Opmerkingen (0)