De kikkererwt is een ontzettend veelzijdige peulvrucht. Heerlijk om hummus van te maken, ideaal voor in een salade en gemakkelijk als vervanger van vlees. Maar wist je dat deze krachtpatser ook vermalen kan worden tot meel? Dan kun je er heerlijke hartige pannenkoeken mee maken. Super easy en heel erg lekker.

Ingrediënten:
Voor 4 personen
400 gram kikkererwtenmeel*
800 ml. water
2 theelepels gemalen komijn of paprikapoeder*
8 theelepels extra vierge kokosolie*
Snufje zwarte peper* (naar smaak)
Snufje Keltisch zeezout* (naar smaak)

Bereiding:
Benodigdheden: koekenpan, beslagkom, soeplepel, een maatbeker en een garde.

  1. Doe de meel, samen met de komijn, peper en zeezout in de beslagkom.
  2. Giet al roerend het water bij het beslag en laat het geheel ongeveer 4 tot 6 uur staan. Zo kunnen de smaken goed in het beslag trekken en verdwijnen de klontjes vanzelf in het vocht.
  3. Roer, voordat je gaat bakken, nog even goed met de garde door je beslag, zodat je er zeker van bent dat er geen klonten meer in zitten.
  4. Verhit nu de koekenpan op hoog vuur en doe er een theelepel kokosolie in. Verdeel de gesmolten olie over de pan en schenk, met behulp van de soeplepel, het beslag er in. Speel een beetje met het vuur. Als het te laag staat duurt het garen erg lang, maar staat het te hoog, dan kunnen je pannenkoeken snel verbranden.
  5. Zodra de pannenkoek loslaat van de pan, kun je ‘m omdraaien en de andere kant nog even laten garen. Doe deze handelingen vervolgens met al het overige beslag.

 

De pannenkoeken zijn heerlijk met zelfgemaakte guacamole of hummus en een verse salade, maar je kunt het natuurlijk ook bestrijken met een laagje notenpasta* of pindakaas* met wat rauwkost er op of naast.