Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Hartige courgette-galette met geitenkaas

0
(0)
Ben jij nog op zoek naar een lekker en makkelijk zomergerecht? Deze galette is niet alleen lekker maar ziet er ook leuk uit!
15 min. + 45 min. oventijd
Hartige courgette-galette met geitenkaas

Een makkelijk zomers gerecht met een smaakvolle geitenkaascréme, courgette en pijnboompitten. De bodem is makkelijker te maken dan je denkt en zet de galette zo in elkaar!

  • Aantal porties: 8
  • Bereidingstijd: 15 min + 45 min oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Keukenmachine, mandoline of dunschiller, kwastje

Bereidingswijze

  1. Voor het deeg: doe de bloem, polenta, gedroogde oregano, zout en boter in de keukenmachine. Maal alles tot de boter de grootte heeft van erwtjes. Voeg terwijl de machine draait het ei toe en wacht tot zich bijna een deegbal vormt. Als het deeg heel erg droog is, kunt je eventueel 1 el ijskoud water toevoegen.
  2. Snijd ondertussen de courgette in zeer dunne plakken, met bijvoorbeeld een madoline of een dunschiller. Leg de plakken op wat keukenpapier en zout ze aan beiden kanten. Leg er nog wat keukenpapier op, zodat al het vocht opgenomen kan worden. Dit is om te voorkomen dat de galette te vochtig wordt.
  3. Voor de geitenkaascréme: combineer in een kom de geitenkaas, roomkaas, Italiaanse kruiden, geraspte teentje knoflook en rasp van de citroen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen twee vellen bakpapier. Rol het tot een dikte van ongeveer 3 mm. Haal het bovenste bakpapier er af.
  6. Besmeer het deeg met het geitenkaasmengsel, maar laat een rand over van 3 cm zodat je die later om kan vouwen.
  7. Leg de courgettelinten neer op een golvende manier, zodat niet alles helemaal plat ligt. Vouw de randen van het deeg omhoog, op de courgette.
  8. Besprenkel de courgette met olijfolie en de pijnboompitten. Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei.
  9. Bak de galette 45 min in de voorverwarmde oven. De galette is klaar als hij goudbruin is en hij los is van het bakpapier als je hem heen en weer schuift.
  10. Garneer met verse basilicum en eventueel wat citroenrasp en versgemalen peper.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Pijnboompitten, bloem

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pijnboompitten
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 10,95

Pijnboompitten
Pijnboompitten
300 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 10,95 Regular Price 11,95
 36,50/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 29,95 Regular Price 34,95
 29,95/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
195,95
 32,66/kg
25000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
699,00
 27,96/kg
volkoren maismeel
Bio
Smaakt Maismeel Bio (400 gram)
Smaakt
Waardering:
96% of 100
2,59
Italiaanse Bloem (Type 00)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,75

Italiaanse Bloem (Type 00)
Italiaanse Bloem (Type 00)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,75
 2,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
59,95
 2,40/kg