Hartig olijven brood

0 review
Succes verzekerd met dit heerlijke hartige olijven brood! Je zet dit pareltje in ongeveer een uur op tafel. Daarnaast is dit pracht exemplaar ook nog eens glutenvrij!
10 min. + 35 min. oventijd
Hartig olijven brood

Hartig glutenvrij borrelbrood gevuld met onder andere groene olijven, zongedroogde tomaten kaas en cashewnoten. Ga jij er ook gelijk mee aan de slag?

  • Aantal porties: 1 stuk
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten
  • Keukenbenodigdheden: springvorm, bakpapier, bakblik, mengkom, mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze heel goed in.
  2. Roer de eieren, melk en olijfolie goed door elkaar tot een egaal beslag.
  3. Meng dit met het zelfrijzend bakmeel totdat je een mooi glad beslag hebt.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en schep deze met de hele olijven, cashewnoten, geraspte kaas, gedroogde rozemarijn en zout en peper door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.
  6. Bak het brood in 35 á 40 minuten bruin.

Lekker met wat olijfolie of gezouten roomboter.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Brood recepten, Glutenvrije recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Ongezouten cashewnoten
Cashewnoten Ongezouten De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,50

Rozemarijn (Biologische) 14 gram
Rozemarijn (Biologische) 14 gram Organic Flavour Company
Waardering:
95% of 100
1,49
Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 1,50

Olijfolie MILD (500 ml)
Olijfolie MILD (500 ml) Your Organic Nature
Waardering:
97% of 100
4,99