artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

HAPPY SEEDS BREAKFASTCAKE

Geplaatst op 21 augustus 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties

Een rijkelijk gevulde verrassing waar je gewoon mee kan ontbijten. Dat is nog eens fijn wakker worden! Deze Happy Seeds Breakfastcake bevat enkel voedzame ingrediënten zodat jij de dag met een kickstart kan beginnen.
Sinds ik de Happy Seeds Mix van De Notenshop heb ontdekt, is deze niet meer uit mijn keukenkastje weg te denken! De combinatie van zoet en hartig met een bite, zorgt ervoor dat dit een ware smaakmaker is als toevoeging aan salades, als topping over de yoghurt maar uiteraard ook als hoofdrolspeler in allerlei baksels!

Wist je dat Happy Seeds mix is met zorg is samengesteld. Deze favoriet bestaat uit :zonnebloempitten, pompoenpitten, bosbessen, goji bessen, walnoten, amandelen en pecannoten. Boordevol vezels en een goede balans tussen eiwitten, onverzadigde vetten en koolhydraten. Hier worden we allemaal blij van!

Dit Pareltje heb je in een handomdraai in elkaar gezet en is door iedereen te maken! Klein, groot, kok of misschien schaar jij jezelf onder de categorie: “ Ik heb twee linker handen”, het maakt niet uit! Ook jij kan dit! Met twee handelingen en een bruiningkuurtje in de oven is dit lekkers gemaakt!

Treuzel niet, ga er maar snel mee aan de slag!

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

Wat heb je nodig?
Springvormadvies: Ik gebruikte een mini cakevorm van 15 cm. Gewoon bij de AH te koop. Je kan ook gewoon een rond bakvormpje gebruiken van 10 a 12 cm.

Ingrediënten:
• 25 gr. amandelmeel*
• 25 gr. boekweitmeel*
• 1 ei
• 200 gr. (lactosevrije) kwark, soja yoghurt of kokos yoghurt
• 1 tl Ceylon kaneel of speculaaskruiden
• 1 tl vanille poeder
• 3 Medjoul dadels (ontpit)
• 1 tl bakpoeder
• snufje zout
• 3 el Happy Seeds mix

*Je kan ook voor een ander soort meel kiezen. Bijvoorbeeld: rijstmeel, havermeel of speltmeel (als je niet glutenvrij hoeft te eten).
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius hetelucht.
Doe de ingredienten (behalve de Happy Seeds mix) in een blender of keukenmachine en mix dit door elkaar zodat er een fluwelen mengsel ontstaat. Proef of het mengsel op smaak is. De zoetekouw kan nog wat extra zoetmiddel toevoegen. Smaak is namelijk heel persoonlijk!
Roer hier vervolgens de Happy Seeds mix doorheen en giet het beslagje in de springvorm.
Top het taartje af met een extra eetlepel Happy Seeds mix of noten naar wens.
Schuif de kleurrijke bolide voor zo’n 25 tot 30 minuten in de oven. Wat zal het heerlijk ruiken in huis!
Wanneer jouw Pareltje klaar is, klop hem dan voorzichtig uit de bakvorm. Eetsmakelijk!

TIP! Je kan deze lekkernijen gerust enkele dagen afgesloten in een bakje bewaren in de koelkast.

Wil je meer lekkere recepten en verhalen van mij bekijken?
Bekijk dan eens mijn website: www.ohmypie.nl of volg mij op instagram: www.instagram.com/oh.my.pie


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie