Halloumi broodjes met maanzaad

2 reviews
Met dit receptje van Michelle zet je binnen een handomdraai deze heerlijke halloumi broodjes met maanzaad op tafel. Heerlijk voor bij de lunch!
10 min. + 15 min. oventijd
Halloumi broodjes met maanzaad

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas waarbij de naam wordt gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt en een krokant korstje krijgt. Heerlijk voorop een broodje!

  • Aantal porties: 8
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mengkom, mixer, bakplaat, bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de yoghurt in een grote kom, voeg de olijfolie toe en meng geleidelijk het zelfrijzend bakmeel erdoor. Tussendoor voeg je ook het zout en de knoflook toe. Kneed vervolgens met je handen het deeg kort verder.
  3. Snijd de halloumi in kleine plakjes en dep een beetje droog met een keukenpapiertje.
  4. Maak kleine balletjes van het deeg en rol deze uit met een deegroller op een met bloem bestrooide werkblad.
  5. Je krijgt dan een soort mini pizzaatjes. Leg in het midden van het deeg 1-2 plakjes halloumi en vouw de randen dan naar binnen. Doe dit tot het deeg en de halloumi op is en leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de randen van de broodjes nog even met olijfolie en strooi daar dan het maanzaad over.
  6. Bak de broodjes ongeveer 15 minuten of tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  7. Het lekkerst is als je ze na het klaarmaken meteen op eet, vooral als ze nog lekker warm zijn.
Dit bericht is geplaatst in: Lunch recepten, Tussendoortjes recepten, Brood recepten