Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Glutenvrije tartelettes met noten en karamel

0
(0)
De combinatie van karamel en noten komen in dit taartje helemaal tot zijn recht. Een heerlijk taartje om te serveren bij de koffie & thee of natuurlijk als toetje.
30 min. + 15 min. oventijd
Glutenvrije tartelettes met noten en karamel

Heb je een zwak voor karamel met noten? Dan zijn deze overheerlijke taartjes echt wat voor jou! Ik ben groot fan van karamel en zo lang als ik me kan herinneren maakte ik vroeger al karamel met mijn moeder. De karamel in deze taartjes blijft lekker zacht, bevat een snufje zout en smaakt echt ontzettend goed met de noten. Om je vingers bij af te likken. Doe dit niet tijdens het maken van de karamel, want let op de karamel is kokend heet!

Ik gebruikte de ongezouten Powermix Raw van De Notenshop. Een notenmix van heerlijk verse amandelen, hazelnoten, paranoten, walnoten, pecannoten, cashewnoten en macadamianoten. Deze mix is ideaal om te gebruiken in baksels. Deze taartjes zijn glutenvrij. Het glutenvrije meel kan je eventueel vervangen voor regulier bakmeel.

  • Aantal porties: Voor 4 tartelettes.
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten baktijd + afkoelen.
  • Keukenbenodigdheden: 4 tartelettes vormpjes van 10 cm en een hoge steelpan.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een bol. Zet het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast.
  3. Vet de vormpjes in en verdeel het deeg over de vorm. Het (glutenvrije) beslag kan plakkerig zijn. Is het deeg niet goed te rollen met de deegroller, verdeel het beslag dan met je vingers of een natte lepel. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Bak de taartbodems in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de taartbodems afkoelen.
  6. Maak de karamel: Verwarm de slagroom in een steelpan, maar laat de slagroom niet koken.
  7. Meng de suiker en het water in een andere (hoge) pan en verwarm dit op een matig vuur. Wacht tot het mengsel goudkleurig kleurt. Je kan zo nu en dan de hard geworden suiker aan de zijkanten van de pan weghalen met een lepel.
  8. Voeg al roerend de warme slagroom, de boter en zout toe en zet het vuur uit.
  9. Meng als laatste de geroosterde noten door de karamel heen en verdeel ze over de taartbodems.
  10. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in Dessert recepten, Bakrecepten, Gebak recepten en getagged met Hazelnoten, Pecannoten, Walnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie