Glutenvrije tartelettes met noten en karamel

0 review
De combinatie van karamel en noten komen in dit taartje helemaal tot zijn recht. Een heerlijk taartje om te serveren bij de koffie & thee of natuurlijk als toetje.
Baktijd wordt geladen...
Glutenvrije tartelettes met noten en karamel

Heb je een zwak voor karamel met noten? Dan zijn deze overheerlijke taartjes echt wat voor jou! Ik ben groot fan van karamel en zo lang als ik me kan herinneren maakte ik vroeger al karamel met mijn moeder. De karamel in deze taartjes blijft lekker zacht, bevat een snufje zout en smaakt echt ontzettend goed met de noten. Om je vingers bij af te likken. Doe dit niet tijdens het maken van de karamel, want let op de karamel is kokend heet!

Ik gebruikte de ongezouten Powermix Raw van De Notenshop. Een notenmix van heerlijk verse amandelen, hazelnoten, paranoten, walnoten, pecannoten, cashewnoten en macadamianoten. Deze mix is ideaal om te gebruiken in baksels. Deze taartjes zijn glutenvrij. Het glutenvrije meel kan je eventueel vervangen voor regulier bakmeel.

  • Aantal porties: Voor 4 tartelettes.
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten baktijd + afkoelen.
  • Keukenbenodigdheden: 4 tartelettes vormpjes van 10cm en een hoge steelpan.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een bol. Zet het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast.
  3. Vet de vormpjes in en verdeel het deeg over de vorm. Het (glutenvrije) beslag kan plakkerig zijn. Is het deeg niet goed te rollen met de deegroller, verdeel het beslag dan met je vingers of een natte lepel. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Bak de taartbodems in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat de taartbodems afkoelen.
  6. Maak de karamel: Verwarm de slagroom in een steelpan, maar laat de slagroom niet koken.
  7. Meng de suiker en het water in een andere (hoge) pan en verwarm dit op een matig vuur. Wacht tot het mengsel goudkleurig kleurt. Je kan zo nu en dan de hard geworden suiker aan de zijkanten van de pan weghalen met een lepel.
  8. Voeg al roerend de warme slagroom, de boter en zout toe en zet het vuur uit.
  9. Meng als laatste de geroosterde noten door de karamel heen en verdeel ze over de taartbodems.
  10. Zet de taart minimaal een uur in de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in: Dessert recepten, Bakrecepten, Gebak recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Natuurmix Raw
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 4,50

Natuurmix Raw
Natuurmix Raw
350 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 4,50 Regular Price 5,25
 12,86/kg
900 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,95
 13,28/kg
900 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 10,95 Regular Price 11,95
 12,17/kg
5500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
62,50
 11,36/kg
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg