artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Glutenvrije Eierkoeken met Rozijnen

Geplaatst op 4 april 2017 door Fit met Charlotte | 0 reacties

Eierkoeken, wie kent ze niet?! Ik was er al van kinds af aan dol op. En altijd even aan de platte kant van een eierkoek ruiken wat er nou eigenlijk voor vreemde geur aan zit. Ik maakte van mijn eierkoek altijd een feestje door hem te besmeren met jam en hagelslag. Maar sinds de komst van de glutenmonsters zal ik die echte échte nooit meer kunnen eten helaas. Gelukkig hou ik van bakken en is een glutenvrije eierkoek helemaal niet moeilijk om zelf te maken! Ook als je geen intolerantie voor gluten hebt doe je je lichaam een groot plezier door deze heerlijke lekkernij gewoon zelf te bakken!

 

Wat heb je nodig?

 • 200 gr amandelmeel
 • 4 eieren
 • 4 el honing (of een zoetmiddel naar keuze)
 • rasp van 1 citroen
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 gr rozijnen
 • snuf zout

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
 2. Klop de eieren met de honing en citroenrasp helemaal luchtig en schuimig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Heb geduld, want dit is de belangrijkste stap om luchtige eierkoeken te maken!
 3. Meng het amandelmeel met bakpoeder en zout en schep dit voorzichtig door het eimengsel.
 4. Roer met een spatel door tot het goed met elkaar vermengd is.
 5. Voeg tot slot de rozijnen bij het beslag en spatel dit er goed door.
 6. Maak van het beslag 8 eierkoeken door met een ijslepel steeds 1 hoopje beslag op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Strijk de hoopjes iets glad. Plaats de hoopjes niet te dicht naast elkaar, want de eierkoeken lopen tijdens het bakken nog iets uit.
 7. Bak de eierkoeken in 10-12 minuten licht goudbruin.

Eet smakelijk en geniet ervan! 


Over Fit met Charlotte

Hoi! Ik ben Charlotte, misschien beter bekend als “Fitmetcharlotte”. Naast mijn werk in de gesloten jeugdzorg, blog ik op mijn website over Food, Sport & Lifestyle. Mijn passies voor voeding, sport en gezondheid zijn begonnen na het herstel van mijn hernia en de ontdekking van mijn glutenallergie. Ik wil mensen graag op een laagdrempelige manier meenemen in mijn wereld waarin je kan ontdekken dat je in een fit en gezond leven geen grote opofferingen hoeft te doen. Juist volop genieten van het leven is mijn motto! Altijd op zoek naar lekkere, maar vooral voedzame ingrediënten. Met de pure producten van de notenshop is dat een cadeautje en het maken van recepten en het schrijven van informatieve stukjes vind ik dan ook een eer. Ik wil jou graag inspireren hoe je het passend kunt maken in jouw leven. Want 1 ding weet ik zeker: alles wat ik maak, kan jij ook! Dit alles gecombineerd met de liefde voor motiveren, omgang met mensen, schrijven en fotograferen. Ik wens je veel lees en kookplezier! Wil je een kijkje nemen op mijn website of Instagram? Dat vind ik hartstikke leuk: - www.fitmetcharlotte.nl - www.instagram.com/fitmetcharlotte Liefs, Charlotte

Deel dit artikel
Geef een reactie