Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Gezondere Speculaasbrokken

0
(0)
Glutenvrij genieten van overheerlijke speculaasbrokken!
15 min. + 25 min. oventijd
Gezondere Speculaasbrokken

Vroeger keek ik als kind reikhalzend uit naar het moment dat we verse speculaasbrokken kochten bij de bakker. Die geur en smaak zijn onvergetelijk. Sinds ik geen gluten meer eet, had ik ze lange tijd niet meer gehad. Daarom stond een glutenvrije versie al een tijdje op mijn to-do lijstje – en na een aantal experimenten kwam deze variant als favoriet uit de bus!

  • Aantal porties: 1 grote breekplaat
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier, mengkom, mixer

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de melen in een mengkom en voeg de vanille, bakpoeder, speculaaskruiden en zout hier aan toe.
  3. Ontpit de Medjoul dadels en voeg deze samen met de kokosolie en het ei of eivervanger toe aan de melen mix.
  4. Kneed dit alles tot een soepel deeg. Plaats het deeg voor een half uurtje in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit, niet te dun en maak er een grote koek van.
  6. Besmeer de bovenkant van de koek met wat plantaardige melk en verdeel wat amandelkruim of schaafsel over de koek.
  7. Schuif deze smaakvolle Bolide de oven in voor zo'n 25 minuten.
  8. Laat de koek goed afkoelen buiten de oven, dan pas wordt het speculaas harder. Breek in stukken en bewaar luchtdicht buiten de koelkast.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Borrelhapjes recepten, Bakrecepten en getagged met Dadels

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie