Gezonde yoghurttaart met gedroogd fruit

1 review
Deze heerlijke yoghurttaart met gedroogde vruchten moet je een keer geprobeerd hebben. Daarnaast is dit pareltje ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en voor de liefhebbers plantaardig.
45 min. + 2 uur opstijftijd
Gezonde yoghurttaart met gedroogd fruit

Mijn liefde voor gedroogd fruit steek ik niet onder stoelen of banken. Verse zachte dadels, abrikozen, smeuïge gedroogde vijgen of kokosreepjes, ik hou er zo van! Ik kon het niet laten om er een keer een taart van te maken. Met een smaakvolle en voedzame bodem gevuld met een vulling van yoghurt en kleurrijk gedecoreerd. Laat gedroogd fruit nou super fijn functioneren in deze taart als smaakmaker, eye-catcher én gangmaker.

Aan de slag

  1. Wel de vijgen in lauwwarm water voor zo’n 10 minuten. Vet de springvorm alvast in en maal alle ingrediënten voor de bodem fijn tot een egaal deeg. Is het deeg nog te droog? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe. Is het deeg te nat? Plaats het dan een half uurtje in de koelkast.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met het deeg en schuif de vorm de koelkast in.
  3. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel alle ingrediënten door elkaar in een mengkom behalve de gelatine of agar agar.
  4. Gebruik je gelatine? Wel de gelatineblaadjes los van elkaar in een bakje koud water. Zodra deze week geworden zijn kun je ze uitknijpen. Verwarm de blaadjes met een paar eetlepels water al roerende op het vuur. Wanneer de gelatine helemaal is opgelost draai je het vuur uit en voeg je al roerende het yoghurtmengsel toe. Mix de vulling goed door elkaar en schenk dit op de taartbodem.
  5. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een scheutje water op het vuur. Blijf goed roeren. Voeg het yoghurt mengsel al roerende toe en laat het nog even kort koken (dit is noodzakelijk anders zal de agar agar niet binden). Schenk het yoghurtmengsel over de taartbodem.
  6. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 2 uur zodat de vulling op kan stijven.
  7. Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Decoreer de taart met de blauwe bessen en het gedroogde fruit zodat er een kleurrijk plaatje ontstaat!
  8. Serveer de taart met een grote glimlach en geniet!

Bewaartip! Je kan het taartje zo’n 3 dagen in een afgesloten in de koelkast bewaren.

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Borrelhapjes recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie