Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Gezonde Vegan Worteltaart (glutenvrij)

3
(2)
Deze Vegan Worteltaart is lekker luchtig, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers!
60 min.
Gezonde Vegan Worteltaart (glutenvrij)

Afgetopt met een makkelijke kokosyoghurt frosting, is het de perfecte gezonde dessert of snack! Je kan ‘m ook super makkelijk paleo en notenvrij maken door het amandelmeel te vervangen door tijgernootmeel.

  • Aantal porties: Voor 10 plakjes
  • Bereidingstijd: 60 min.
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, garde, spatel en een cakevorm.

Bereidingswijze

Taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met bakspray of kokosolie.
  2. Meng het gemalen lijnzaad en water door elkaar. Laat 5-10 minuten staan om in te dikken.
  3. Voeg de kokosolie, ahornsiroop, amandelmelk, appelmoes, zout, specerijen, bakpoeder en baksoda toe. Klop goed om te mixen.
  4. Meng de geraspte wortel erdoorheen en voeg dan voorzichtig het meel toe totdat het goed gemengd is. Het beslag moet dik maar gietbaar zijn.
  5. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak in de voorverwarmde oven tot een satéprikker in het midden er schoon uitkomt, ongeveer 40-50 minuten.
  6. Laat volledig afkoelen voordat je het uit de pan haalt om te glazuren.

Frosting

  1. Doe alle frosting ingrediënten in een kom en meng met een elektrische mixer of een garde.
  2. Bedek de taart met de frosting en strooi er naar wens nog wat geraspte wortel over. Snijd in plakjes en geniet!
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Taart recepten, Dieet en getagged met Amandelmeel, Lijnzaad, Ahornsiroop

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie