5% korting op alles! Gebruik code: VAKANTIE5 

Speculaascake

3.8
(4)
Deze verantwoorde speculaascake is heerlijk! Super gemakkelijk om te maken en ook nog eens binnen een uur klaas. Bovendien is deze speculaascake ook nog eens glutenvrij- en lactosevrij!
10 min. + 40 min. oventijd
Speculaascake

Speculaas kan altijd, maar vooral in de wintermaanden is dit niet weg te denken uit mijn keuken. Deze glutenvrije speculaascake is er één om van te dromen – smeuïg, licht zoet en vol van speculaaskruiden. Sinterklaas in aantocht of niet: dit wil je! Glutenvrij én lactosevrij genieten!

  • Aantal porties: 1 speculaascake
  • Bereidingstijd: 10 min. voorbereiding + 40 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Cakevorm (21 cm), bakpapier, mengkom, spatel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, bakpoeder, kokosolie (gesmolten), appelmoes, speculaaskruiden, zoetmiddel en snufje zout tot een glad cakebeslag.
  3. Proef even of jouw cakebeslag op smaak is. Voeg zo nodig nog wat zoetmiddel of specerijen toe.
  4. Schenk het beslag in de cakevorm, garneer de cake met het amandelschaafsel.
  5. Bak de cake in 40 minuten goudbruin in de oven.
  6. Laat de glutenvrije speculaascake afkoelen buiten de oven. Eetsmakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Tussendoortjes recepten, Snacks recepten, Gebak recepten en getagged met Amandelmeel, Boekweitmeel

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Chat with us