Gezonde hartige taart met pompoen en tomaat

0 review
Deze kleurrijke bolide is niet alleen een feestje om te zien, maar ook erg lekker.
25 min. + 60 min. oventijd
Gezonde hartige taart met pompoen en tomaat

Deze glutenvrije hartige taart rolde spontaan uit mijn oven. De combinatie van pompoen, smaaktomaatjes, een rode ui én een krokante bodem doet het altijd goed! Het was een succes en aangezien er meerdere keren om het recept gevraagd is, kon ik niet anders dan het recept delen. Glutenvrij en lactosevrij te maken.

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Quichevorm rond of rechthoek, mengkom, spatel, pannetje, ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet ondertussen de springvorm alvast in.
  2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in een mengkom en kneed deze tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje ijskoud water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra amandelmeel toe.
  3. Strooi wat amandelmeel op het aanrecht en rol het deeg uit met een deegroller (of lege wijnfles) tot een ronde lap. Druk de lap uit in de quichevorm en snijd het overtollige deeg
  4. Plaats de quichevorm even in de koelkast voor zo’n 30 minuten. Ondertussen kun je alvast aan de slag met de vulling!
  5. Doe de pompoenblokjes samen met de puntpaprika’s in de ovenschaal. Snijd de rode ui grof en pers de knoflook fijn. Halveer de smaaktomaatjes en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal met pompoenblokjes.
  6. Breng de groentes op smaak met zeezout en de specerijen. Spatel alles door elkaar en besprenkel het mengsel met olijfolie.
  7. Schuif de ovenschaal zo’n 30 minuten de oven in.
  8. Voeg dit toe aan de schaal met pompoenblokjes.
  9. Klop de eieren los met de plantaardige yoghurt of plantaardige room en de pesto. Schenk dit over de bodem van de quiche.
  10. Ontdoe de puntpaprika’s van hun velletje en zaden en snijd deze in kleine stukjes.
  11. Verdeel de groentes over het eiermengsel. Verspreid de kaas over deze hartige kanjer en maak het af met de blaadjes basilicum en de notencrunch.
  12. Schuif de taart dan ongeveer 30 minuten in de oven. Als de taart mooi goudbruin is gekleurd is deze klaar!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Borrelhapjes recepten, Bijgerechten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
Amandelmeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml)
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml) De Notenshop
Waardering:
94% of 100
Regular Price 4,95 Special Price 3,95
Zeezout Grof
Zeezout Grof De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 1,25

Havermeel
Havermeel De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,35

Grof gemalen Notenmix stukjes
Grof gemalen Notenmix (Stukjes) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Kaneel gemalen (Biologische) 24 gram
Kaneel gemalen (Biologische) 24 gram Organic Flavour Company
Waardering:
96% of 100
1,49
Ras el hanout Natural Tempation
Ras El Hanout (Biologische) 45 gram Natural Temptation
Waardering:
90% of 100
3,99