Gezonde hartige taart met pompoen en tomaat

0 review
Deze kleurrijke bolide is niet alleen een feestje om te zien, maar ook erg lekker.
Baktijd wordt geladen...
Gezonde hartige taart met pompoen en tomaat

Deze glutenvrije hartige taart rolde spontaan uit mijn oven. De combinatie van pompoen, smaaktomaatjes, een rode ui én een krokante bodem doet het altijd goed! Het was een succes en aangezien er meerdere keren om het recept gevraagd is, kon ik niet anders dan het recept delen. Glutenvrij en lactosevrij te maken.

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Quichevorm rond of rechthoek, mengkom, spatel, pannetje, ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet ondertussen de springvorm alvast in.
  2. Doe de ingrediënten voor het basisdeeg in een mengkom en kneed deze tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje ijskoud water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan wat extra amandelmeel toe.
  3. Strooi wat amandelmeel op het aanrecht en rol het deeg uit met een deegroller (of lege wijnfles) tot een ronde lap. Druk de lap uit in de quichevorm en snijd het overtollige deeg
  4. Plaats de quichevorm even in de koelkast voor zo’n 30 minuten. Ondertussen kun je alvast aan de slag met de vulling!
  5. Doe de pompoenblokjes samen met de puntpaprika’s in de ovenschaal. Snijd de rode ui grof en pers de knoflook fijn. Halveer de smaaktomaatjes en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal met pompoenblokjes.
  6. Breng de groentes op smaak met zeezout en de specerijen. Spatel alles door elkaar en besprenkel het mengsel met olijfolie.
  7. Schuif de ovenschaal zo’n 30 minuten de oven in.
  8. Voeg dit toe aan de schaal met pompoenblokjes.
  9. Klop de eieren los met de plantaardige yoghurt of plantaardige room en de pesto. Schenk dit over de bodem van de quiche.
  10. Ontdoe de puntpaprika’s van hun velletje en zaden en snijd deze in kleine stukjes.
  11. Verdeel de groentes over het eiermengsel. Verspreid de kaas over deze hartige kanjer en maak het af met de blaadjes basilicum en de notencrunch.
  12. Schuif de taart dan ongeveer 30 minuten in de oven. Als de taart mooi goudbruin is gekleurd is deze klaar!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Borrelhapjes recepten, Bijgerechten en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
750 gram navul
Info
Op voorraad
7,95
 10,60/kg
1000 gram BV
Info
Op voorraad
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
Op voorraad
115,00
 9,20/kg
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml)
Bio
Kokosolie Geurloos Biologische (500 ml)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100
3,95
Zeezout Grof
De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 1,25

Zeezout Grof
Zeezout Grof
500 gram
Info
Op voorraad
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
34,95
 1,40/kg
Havermeel
Nieuw
Havermeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,35

Havermeel
Havermeel
400 gram stazak
Info
Op voorraad
1,35
 3,38/kg
1000 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
2,95
 2,95/kg
20000 gram baal
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
37,95
 1,90/kg
25000 gram baal
Info
Op voorraad
46,95
 1,88/kg
Grof gemalen Notenmix (Stukjes)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,50

Grof gemalen Notenmix stukjes
Grof gemalen Notenmix (Stukjes)
350 gram navul
Info
Op voorraad
Special Price 4,50 Regular Price 4,95
 12,86/kg
450 gram stazak
Info
Op voorraad
6,50
 14,44/kg
1000 gram BV
Info
Niet op voorraad
Geef een seintje
13,50
 13,50/kg
5500 gram emmer
Info
Op voorraad
68,95
 12,54/kg
Ras el hanout Natural Tempation
Bio
Ras El Hanout (Biologische) 45 gram
Natural Temptation
Waardering:
90% of 100
3,99
Niet op voorraad