Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Gevulde speculaaskoeken

0 review
De dagen worden korter en kouder en de feestdagen komen steeds dichterbij, tijd voor winterse recepten!
Baktijd wordt geladen...
Gevulde speculaaskoeken

Speculaas en amandelspijs is een combinatie die gemaakt is voor elkaar als je het mij vraagt. Ik kan altijd zo genieten van een lekkere kop thee met een versgebakken koek. Met dit recept maak je zelf de lekkerste knapperige speculaaskoeken, net alsof je ze vers bij de bakker haalt. 

  • Aantal porties: 9 koeken
  • Bereidingstijd: 40 min + een nacht in de koelkast
  • Keukenbenodigdheden: Steekring (met karteltjes) met een diameter van 8 cm, deegroller, handmixer.

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de zachte boter met de donkere basterdsuiker tot een mooi smeerbaar mengsel, voeg daarna het eigeel toe en meng dat er ook goed doorheen.
  2. Meng in een andere kom de droge ingredienten met elkaar (de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder en het zout).
  3. Voeg de droge ingredienten samen met 2 eetlepels melk bij het botermengsel en mix dit met een handmixer met een deeghaak door tot een samenhangend deeg. Als alles gemengd is haal je het deeg uit de kom en kneed je het nog even goed met je handen door op een bebloemd werkblad. Is het deeg droog? Voeg dan nog een klein beetje melk toe.
  4. Druk het deeg wat platter en verpak het in plasticfolie. Laat het deeg nu minimaal 1 nacht in de koelkast liggen zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
  5. Haal de volgende dag het deeg een uur of twee uur van tevoren uit de koelkast om weer op kamertemperatuur te komen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Meng in een kommetje het amandelspijs samen met een half eitje (dit gaat het makkelijkste met je handen) en zet apart. (houd de andere helft van het eitje apart).
  8. Verdeel wat bloem over je werkblad en kneed het deeg nog even goed door. Rol het daarna uit tot een dikte van 2-3 mm en steek in totaal 18 rondjes uit het deeg. De restjes kun je steeds weer opnieuw uitrollen zodat je genoeg deeg hebt voor 9 koeken.
  9. Leg 9 deegrondjes op de bakplaat en verdeel hier in het midden het amandelspijs over (blijf in ieder geval 1 cm van de rand vandaan).
  10. Bestrijk de randen met een beetje water en leg de overige 9 rondjes erop, druk de randen goed aan.
  11. Bestrijk de koken met het overige losgeklopte ei en verdeel hierna wat amandelstiften over elke koek.
  12. Bak de koeken in 12-15 minuten gaar in de oven. Laat ze daarna afkoelen op een rooster (ietwat warm zijn ze helemaal lekker!)
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Bakpoeder, speculaaskruiden

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandel Stiften
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,95

Amandelstiften
Amandel Stiften
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,95
 12,38/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 9,20/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg