Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Gebakken Rijstpudding

0 review
Rijstepap, misschien ken je het wel of ben je er mee groot gebracht? Dit unieke recept zal oude herinneringen omhoog brengen!
Baktijd wordt geladen...
Gebakken Rijstpudding

Deze gebakken rijstpudding is een variant op de welbekende rijstepap. Net als vroeger, maar dan met een twist. Verras vrienden en familie met dit heerlijke recept en herbeleef oude tijden.

  • Aantal porties: 8 porties.
  • Bereidingstijd: 25 minuten + 35 minuten oventijd.
  • Keukenbenodigdheden: Ovenschaal 31 x 21 x 6 (ongeveer), pan, en een handmixer.

Bereidingswijze

  1. Giet amandelmelk over de gewassen rijst in een pan, voeg suiker, zout en vanille extract toe.
  2. Breng de rijst aan de kook en zet het vuur dan tot een minimum. Dek de pan af met een deksel en laat de rijst onder regelmatig roeren koken tot hij zacht wordt. Wanneer dit gebeurt, voeg je de plantaardige boter toe en meng je dit tot een geheel.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Leg de helft van de rijst op de bodem van de ovenschaal. Zorg ervoor dat deze laag goed uitgelijnd is.
  5. De volgende laag is een abrikozencompote. Snijdt de abrikozen in halve maantjes en leg ze op de rijstlaag die je in de eerste stap hebt gemaakt.
  6. Voeg nog een laag rijst toe. De pudding is nu klaar om te bakken. Zet de ovenschaal in een tot 200°C verwarmde oven en bak 35 minuten. De pudding is het beste als hij is afgekoeld, dus laat hem na het bakken even staan. Het is het beste op de volgende dag.
  7. Besprenkel de bovenste laag pudding met compotesap en leg hierop gesneden compote abrikozen en geroosterde amandelen op.
  8. Serveer elk stuk pudding besprenkeld met compotesap. Als je van rijstpudding met opgeklopt eiwit houdt, kun je een laag aquafaba-sneeuw toevoegen. Klop de aquafaba in een keukenmachine op hoge snelheid. Klop tot schuim. Het mag niet langer dan 5 minuten duren.
  9. Je kunt nu beginnen met het toevoegen van suiker. De sneeuw moet nu zo stijf zijn dat het niet kan bewegen, zelfs niet als je de hele kom op zijn kop zet. Als het niet goed blijft zitten, blijf dan mengen of voeg meer suiker toe. Als de pudding is afgekoeld, kun je het schuim op de pudding verdelen en de geroosterde amandel toevoegen.
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoete recepten en getagged met Vanille extract

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelschaafsel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,95

Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
300 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 13,17/kg
500 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 5,50 Regular Price 5,95
 11,00/kg
600 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 11,58/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,95
 9,28/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Aquafaba (450 ml)
Bio
Aquafaba (450 ml)
De Notenshop
Waardering:
85% of 100
4,99
Niet op voorraad
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,99

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 3,98/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg