Galette met abrikozen, honing en tijm
Proef de perfecte combinatie van sappige abrikozen, zachte honing en frisse tijm in deze onweerstaanbare galette.
50 min.

Deze galette is gevuld met geurige abrikozen, bloemenhoning en een vleugje vanille, allemaal verpakt in een boterig deeg met een verrassende hint van verse tijm. Het resultaat is een eenvoudige, maar smaakvolle taart die heerlijk is als zomers dessert, bij een kop thee of als afsluiter van een etentje. En het mooiste? Je hebt geen taartvorm nodig!
- Aantal porties: 8
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Wachttijd: 30 minuten in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: weegschaal en bakplaat
Bereidingswijze
Tijmtaartdeeg:
- Doe de bloem, het zout en de tijmblaadjes in een kom. Meng kort door elkaar.
- Voeg de dunne plakjes koude boter toe. Gebruik je vingertoppen of een deegkneder om de boter in de bloem te wrijven tot het mengsel lijkt op grof broodkruim met hier en daar wat grotere stukjes boter.
- Voeg het ijskoude water beetje bij beetje toe (je hebt mogelijk niet alles nodig) en meng met een vork of je handen tot het deeg net samenkomt. Kneed zo min mogelijk om het deeg niet warm te laten worden.
- Vorm het deeg tot een schijf, wikkel in plasticfolie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Voor de vulling:
- Ontpit de abrikozen en snijd ze in kwarten. Doe ze in een kom en bestrooi ze met de bloem.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Doe het water, de suiker en de honing in een klein pannetje en zet het op middelhoog vuur. Laat het mengsel koken, na het koken mag je het mengsel niet meer roeren. Je mag nog wel het pannetje heen en weer kantelen als het moet. Laat het mengsel licht goudbruin worden.
- Haal van het vuur en voeg de boter, vanille en zout toe. Laat 5 minuten afkoelen.
- Rol het deeg uit op een stuk bakpapier dat op je bakplaat past.
- Leg het bakpapier met het uitgerolde deeg op de bakplaat en beleg het deeg met de abrikozen. Laat een rand van ongeveer 4 cm over aan alle kanten. Vouw de rand om over de abrikozen.
- Lepel vervolgens het honingmengsel over de abrikozen.
- Bak de galette 35-40 minuten goudbruin of totdat je de bakplaat heen en weer schudt en de galette moeiteloos rond kan schuiven.
Opmerkingen (0)