Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Frisse couscoussalade met kikkererwten en geroosterde pijnboompitten

5
(1)
Het is bijna zomer, dus ik zeg voorlopig gedag tegen stampotten en dikke soepen en zeg hallo tegen lichte maaltijden.
35 min.
Frisse couscoussalade met kikkererwten en geroosterde pijnboompitten

Deze vegetarische salade met couscous, lichte groenten en geroosterde pijnboompitten combineert perfect met witte kaas en kikkererwten. Kikkererwten zijn peulvruchten en leveren vezels en eiwitten. Door dit alles te combineren met het sap van de citroen en de verse munt ontstaat een frisse salade die perfect past bij een warme zomeravond of gewoon lekker als lunch.

Met warm zomerweer ben ik gek op lichte maaltijden zoals deze. Jij ook? Ga dan snel aan de slag!

  • Aantal porties: Voor 2 personen
  • Bereidingstijd: 12 uur weken van de kikkererwten + 35 minuten bereidingstijd.
  • Keukenbenodigdheden: Snijplank, mes, eetlepel, 2 pannetjes en een koekenpan.

Bereidingswijze

  1. Week de gedroogde kikkererwten 12 uur in water. Kook ze daarna 30 minuten.
  2. Bereid de couscous. Dit doe je door de bouillon aan de kook te brengen en de couscous hierdoor te roeren. Zodra de couscous alle bouillon heeft opgenomen is de couscous klaar. Roer het even goed door.
  3. Rooster de pijnboompitten. Neem de koekenpan en zet deze op het fornuis. Bak de pijnboompitten in de droge koekenpan (dus zonder olie) ongeveer 2 minuten. Roer regelmatig goed door.
  4. Snijd de snoeptomaatjes en komkommer in kwartjes, de bosui in kleine ringen en hak de munt fijn.
  5. Meng de komkommer, bosui, snoeptomaatjes en kikkererwten door de couscous.
  6. Knijp de halve citroen uit boven de couscous en meng dit.
  7. Schep de pijnboompitten, fijn gehakte munt en witte kaas door de couscous.
  8. Verdeel de couscous over twee borden en eet smakelijk!
Frisse couscoussalade
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Salade recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Citroen, Pijnboompitten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pijnboompitten
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,75

Pijnboompitten
Pijnboompitten