Dubai chocolade croissants

De combinatie van pistache en chocolade is overal, en wij begrijpen wel waarom!
We konden de viral Dubai trend (een chocoladereep gevuld met zoete pistachepasta en krokant geroosterde kadayif) niet langer negeren. Voor deze ultieme breakfast hack nemen we de ingrediënten van de Dubai chocoladereep en gebruiken we ze om een doodgewone croissant om te toveren tot een over-de-top ontbijt. 🥐
Dit recept is natuurlijk helemaal geweldig voor Moederdag of een babyshower (ook leuk met mini croissants!) of speciale verjaardagsbrunch. We zeggen niet dat je ze moet versieren met bladgoud en een glaasje champagne ernaast, maar het kán natuurlijk wel.
Tip: Dit recept smaakt het best als de croissants lekker vers en knapperig zijn. Croissants van de vorige dag kun je eventueel eerst een paar minuten oppiepen in een hete oven.
- Aantal porties: voor 2-3 personen
- Bereidingstijd: minder dan 20 min.
- Keukenbenodigdheden: magnetronbestendige schaal, spatel, keukenmes, afkoelrooster
Bereidingswijze
- Doe de ingrediënten voor de chocoladecoating in een magnetronbestendige schaal. Verwarm 20 seconden en spatel goed door. Herhaal dit een paar keer tot de alle chocolade is gesmolten en het een gladde saus is geworden.
- Snijd de croissants doormidden, maar snijd ze niet helemaal door. Leg een afkoelrooster klaar (eventueel op een bakplaat).
- Spatel de pistachespread en kadayif door elkaar en vul de croissants er royaal mee. Klap de croissants dicht. Leg ze op het rooster en giet de chocolade coating over de bovenkant van de croissants. Tik een paar keer met het rooster op de bakplaat of het aanrecht om ervoor te zorgen dat de chocolade mooi egaal uitvloeit.
- Garneer naar wens met gehakte pistachenootjes en bladgoud.
Opmerkingen (0)