Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Keto driptaart

0
(0)
Heerlijke drietaart met een slagroomvulling en kersen afgetopt met bramen en pure chocola
60 min. + 15 min. oventijd + 120 min. wachttijd
Keto driptaart

Wil je ook genieten van een lekkere taart en volg jij het keto dieet? Dan is de een ideale taart om te proberen.

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 60 min voorbereiden + 15 min oventijd + 120 min wachttijd.
  • Keukenbenodigdheden: Oven, mengkom, mixer, weegschaal, garde, spatel, 3 silicone vorm 22 cm.

Bereidingswijze

  1. Begin met de biscuit cake, verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits 3 eieren, gebruik de eierdooiers in een andere kom en klop de eiwitten stijf op met de Frost.
  3. Meng in een grote kom het amandelmeel met bakpoeder, vanille aroma, de eierdooiers en de andere 3 eieren tot een egaal beslag.
  4. Spatel de eiwitten door het beslag zo luchtig mogelijk.
  5. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en spray in met een bakspray.
  6. Vul 3 siliconen vormen van 22 cm met het beslag. Dat is ongeveer 140 gr beslag.
  7. Bak de biscuit cake voor ongeveer 12 minuten. Laat dit volledig afkoelen.
  8. Ga verder met de botercreme, giet de eiwitten met de Frost in de mengkom, gebruik de garde en laat op medium snelheid 20 minuten mixen.
  9. Voeg dan de roomboter toe en de vanille aroma, laat opnieuw op medium snelheid 20-30 min mixen. Zet het niet te hoog dat zorgt ervoor dat je luchtbelletjes krijgt dus dat wil je voorkomen. Het zal eerst heel boterachtig worden, daarna alsof het overmixt is, pas na een 20 tot zelfs 30 min wordt het een egale botercreme.
  10. Voeg nu als laatste de paarse kleurstof toe, dit zorgt ervoor dat je botercreme mooi wit wordt en niet zo gelig blijft.
  11. Maak nu de vulling: door de roomkaas luchtig te mixen. Voeg daarna de slagroom en de frost toe en mix tot egaal beslag.
  12. We gaan bouwen! Begin met een biscuit cake, beleg deze met een grote eetlepel jam daarop 1/3 van de vulling. Leg de volgende biscuit cake er op en herhaal. Eindig met een laag vulling.
  13. Smeer nu de taart volledig af met botercreme, dit mag rotaal en met een spatel zorg je ervoor dat de taart goed strak wordt. Bovenop mag het rommelig zijn dit wordt bedekt met chocolade. Zet de taart in de koelkast.
  14. Smelt de chocolade en maak de chocolade schaafsel als je het keto wilt houden of zet anders de rest aan de kant.
  15. Giet alle chocolade over de taart, gebruik een klein mesje om aan de randjes een mooie drip te laten gaan, verdeel het chocolade schaafsel erover en leg de bramen en rode bessen erop. Geniet ervan!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, vanille aroma

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie