Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
95% van 100
9.5 / 10
Toon alle reviews

Crêpes

0
(0)
Een crêpe is als een klein feestje voor je smaakpapillen: dun, luchtig en zo lekker dat je er gewoon niet genoeg van kunt krijgen!
10 min. + 15 min. oventijd
Crêpes

Crêpes zijn dunne, Franse pannenkoeken die traditioneel gemaakt worden met een eenvoudig beslag van bloem, eieren, melk en een snufje zout. Crêpes kunnen zoet en hartig worden bereid. Ze zijn vooral in Frankrijk populair. Hier zijn ze een nationale klassieker. Ze worden vaak op een speciale, bakplaat (crêpière) of in een koekenpan gebakken.

Er zijn verschillende soorten crêpes, afhankelijk van het gebruik van ingrediënten en de vulling:

Zoete crêpes: Deze worden vaak gevuld met suiker, jam, Nutella, verse vruchten, slagroom of zelfs met ijs. Populaire klassiekers zijn crêpes met suiker en citroen, of de beroemde Crêpes Suzette. Die worden geserveerd met een sinaasappelsaus en vaak geflambeerd met Grand Marnier of Cointreau.

Hartige crêpes (galettes): In Frankrijk worden hartige crêpes vaak gemaakt van boekweitmeel, vooral in de regio Bretagne. Ze heten galettes. Galettes worden gevuld met kaas, ham, ei, spinazie, champignons of andere hartige ingrediënten.

  • Aantal porties: Voor 12 crêpes
  • Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden + 15 minuten bakken
  • Keukenbenodigdheden: platte koekenpan, garde en een mengkom

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem in een grote kom en voeg het zout toe.

2. Voeg de suiker, eieren, boter & vanille toe en klopt tot een beslag zonder klontjes.

3. Voeg langzaam de melk toe tot je een glad beslag hebt.

4. Laat het beslag ongeveer 30 minuten rusten voor een beter resultaat.

5. Verhit een koekenpan met een beetje boter of olie op middelhoog vuur.

6. Schenk een dun laagje beslag in de pan. Draai de pan rond. Hierdoor verspreidt het beslag goed.

7. Bak de crêpe ongeveer 1-2 minuten aan elke kant tot hij goudbruin is.

8. Herhaal dit met het resterende beslag en houd de crêpes warm onder aluminiumfolie.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Suiker, Bloem, Zeezout

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Vanillepoeder
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 19,95

Vanillepoeder
Vanillepoeder
50 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
19,95
 399,00/kg
Speltbloem
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,09

Speltbloem
Speltbloem
1000 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,09
 2,09/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 2,00/kg
Rietsuiker (bio)
Bio
Rietsuiker (bio)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,50

Rietsuiker (bio)
Rietsuiker (bio)
750 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 3,33/kg
9500 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
27,95
 2,94/kg
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout Fijn
500 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,25
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
34,95
 1,40/kg