ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Chocolade amandel mix 500 gram voor maar 3,50! Klik hier!

Cranberry kerst trifle met witte chocolade

0
(0)
Cranberry kerst trifle: laagjes speculaas, witte-chocoladeroom, cranberrycompote en pistache voor een betoverend, eenvoudig en prachtig kerstdessert.
30 min. + 2 uur wachttijd
Cranberry kerst trifle met witte chocolade

Een elegant en eenvoudig kerstdessert dat elke lepel vol heeft met winterse smaken.

Als er één dessert is dat de magie van kerst in een glas weet te vangen, dan is het deze feestelijke trifle. Laagjes kruidige speculaas, romige witte-chocoladeroom, frisse cranberrycompote en knapperige pistachenootjes vormen samen een betoverende combinatie die elke kersttafel doet stralen. Eenvoudig om te maken, prachtig om te serveren en onweerstaanbaar om te proeven!

  • Porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 30 min + 2 uur koeltijd
  • Keukenbenodigdheden: steelpannetje, rasp, mixer, spuitzak en een glaasje

Bereidingswijze:

Cranberry compote

  1. Spoel de cranberry's af en doe ze in een steelpannetje
  2. Rasp de schil van de sinasappel (niet het witte) en pers deze vervolgens uit en doe rasp en sap in het pannetje
  3. Doe dan water, kaneelstokje en suiker bij de cranberry's en breng het geheel aan de kook tot de cranberry's zacht worden. Hoe langer je kookt, hoe fijner de compote wordt
  4. Haal de compote van het vuur wanneer deze klaar is, als de compote afkoelt zal de compote nog wat indikken en zet daarna in de koelkast

Trifle

  1. Verkruimel de speculaasjes in grove kruimels en zet aan de kant
  2. Smelt ondertussen de witte chocolade au ban-marie tot deze gesmolten is en laat deze afkoelen tot ongeveer kamertempratuur, roer ondertussen eens door de chocolade en zorg ervoor dat de chocolade niet hard wordt
  3. Klop in een mixer de mascarpone samen met vanille aroma glad en voed dan de slagroom samen met de suiker toe, klop dit tot de slagroom lobbig is
  4. Wanneer de chocolade genoeg is afgekoeld, voeg dan beetje bij beetje toe aan de slagroom en klop tot alles goed gemengd is, maar klop niet te veel door, want dan wordt de room korrelig
  5. Vul een spuitzak met gekarteld mondje met de witte chocoladeroom
  6. Pak nu de glaasjes en vul ze met een laagje speculaaskruimels, spuit hierop vervolgens een laagje witte chocoladeroom en doe hierop een laagje cranberrycompote
  7. Doe hier wederom een laagje kruimels en room op en zet in de koelkast om op te stijven
  8. Garneer het toetje voor het serveren met pistachenootjes, amandelschaafsel (rooster deze van tevoren even in een droge koekenpan voor meer smaak en kleur) en gevriesdroogde cranberry's

Eet smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Pistachenoten, Vanille aroma, Witte chocolade

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 13,50

Pistachenoten gepeld ongebrand
Pistachenoten gepeld ongebrand
Amandelschaafsel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,25

Amandelschaafsel
Amandelschaafsel
Callebaut Chocolade druppels wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade druppels wit
Vanille extract 100 gram
De Notenshop
Waardering:
93% of 100
21,95
Gevriesdroogde cranberry schijfjes
De Notenshop
Waardering:
87% of 100

Vanaf 3,75

Gevriesdroogde cranberry schijfjes
Gevriesdroogde cranberry schijfjes
Kaneel stokjes ceylon
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 5,95

Kaneel Stokjes Ceylon
Kaneel stokjes ceylon
Speculaasjes (gebroken)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 0,99

Niet op voorraad
Speculaasjes gebroken
Speculaasjes (gebroken)
Gevriesdroogde cranberry's heel
De Notenshop
Waardering:
89% of 100

Vanaf 2,25

Gevriesdroogde cranberry's heel
Gevriesdroogde cranberry's heel