Chocolate cake
Wat een plaatje is deze chocoladetaart! Top de taart af met vers fruit om hem helemaal af te maken.
20 min. + 45 min. baktijd
![Chocolate cake Chocolate cake](https://www.denotenshop.nl/wp/wp-content/uploads/2022/05/chocolate-cake-2-scaled.jpg)
Chocolade, wie houdt er niet van! Deze chocolate cake is gemaakt zonder bloem. Haal de ingrediënten snel in huis en laat vrienden en familie meegenieten van deze heerlijke taart.
Aantal porties: 12 stukken
Bereidingstijd: 20 min. + 45 min. oventijd
Keukenbenodigdheden: 26 cm bakvorm, 3x kommen, handmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kleine kom de cacao, bakpoeder, xylitol, gemalen kaneel en een snufje zout. Meng in andere kleine kom lijnzaad ei, vanille extract en kokosolie.
- Mix de bonen in een grotere kom tot een gladde massa met een staafmixer (als je de bonen in een blikje gebruikt, vergeet ze dan niet goed af te spoelen).
- Meng de inhoud van de kommen door elkaar. Als het deeg te dun is voeg dan een beetje water toe.
- Giet het deeg in een met kokosolie ingesmeerde cakevorm en bak 40-50 minuten.
- Voeg de boter toe aan een grote kom en gebruik een handmixer om de boter zacht te kloppen.
- Voeg de poedersuiker, cacaopoeder, sojamelk en vanille-extract toe. Begin met mixen op lage snelheid en verhoog dan geleidelijk tot alles goed gemengd is.
- Het glazuur is nu klaar voor gebruik als de cake is afgekoeld.
![Chocolate cake](https://www.denotenshop.nl/wp/wp-content/uploads/2022/05/chocolate-cake-1-scaled.jpg)
Opmerkingen (0)