Brie en cranberry brood

7 reviews
Ben je op zoek naar een nieuw recept voor het ontbijt of voor de lunch? Probeer dan eens dit heerlijke kwarkbrood met cranberry's en brie!
10 min. + 45 min. oventijd
Brie en cranberry brood

Het leek mij leuk om in het nieuwe jaar meer lunch recepten te maken. Ik ben gek op kwarkbroden want daar kun je eindeloos mee variëren. Zo maakte ik dit keer een hele lekkere variant met brie, zoete cranberry’s en knapperige noten. Deze smaken samen vind ik echt een hele fijne combi. Ik maakte het brood nog wat zoeter door wat honing en kaneel toe te voegen maar ook lekker hartig door de rozemarijn. Makkelijk om te maken, vol smaak en ook nog eens ideaal om in te vriezen zodat je dit brood vooruit kunt maken.

Dit brood is niet alleen heel lekker als lunch maar smaakt ook heel goed als borrelhapje of bij een kom soep. Ik weet wel zeker dat dit een recept is die bij mij vaker op tafel komt te staan en hopelijk bij jou ook!

  • Aantal porties: 12 plakjes
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Baktijd: 45 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Cakeblik, oven

Brie en cranberry brood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de brie in stukjes, hak de nootjes fijn en rits de rozemarijn takjes van zijn tak.
  3. Roer de kwark, honing en de eieren los in een grote mengkom.
  4. Roer hier de boekweitmeel, kruiden en bakpoeder doorheen totdat je een beslag zonder klontjes hebt.
  5. Schep dan alle cranberry’s en 2/3 van de brie en noten door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel hier de overige brie en noten overheen.
  7. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat afkoelen buiten de oven.

Geniet ervan!

Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie