Bosbessen kruimelvlaai

0 review
Deze heerlijke vlaai staat zo in de oven. Bakkers klaar? Smullen maar!
Baktijd wordt geladen...
Bosbessen kruimelvlaai

Krokante shortbread met een laag romige custard met verse bosbessen en daarbovenop een lekkere crumble, deze bosbessen kruimelvlaai heeft het allemaal. Maak ‘m in een klassieke quichevorm en serveer de taart in punten of gebruik een brownievorm voor vierkante blueberry bars, de keuze is aan jou!

Dankzij de koude bereiding met ons roompoeder staat deze vlaai in een handomdraai in de oven. De vulling blijft romig en zacht. Liever een iets stevigere vulling? Voeg dan een eitje toe.

  • Aantal: 9 (Met een bakvorm van 20 x 20 cm)
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Wachttijd: 3 uur
  • Keukenbenodigdheden: bakvorm van 20 x 20 cm, bakpapier, garde, bakspatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180º C (hetelucht). Vet een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm licht in en bekleed ruim met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers door de bloem en maak zo een grove crumble. Weeg hier 110 gram van af en zet dit apart. Kneed de rest kort door tot een samenhangend deeg. Verdeel het over de bodem van de vorm en druk met behulp van een glas of maatschepje uit tot een egale laag. Bak de bodem 15 minuten voor op 180º C. Laat de bodem wat afkoelen terwijl je de vulling maakt.
  3. Klop het roompoeder met de (koude) melk, vanille extract en 2 eetlepels bloem met een garde tot een romige custard. Spatel de bosbessen erdoor en verdeel de vulling over de bodem.
  4. Meng de achtergehouden crumble met de meergranen vlokken en verdeel dit over de vulling. Bak de vlaai 40 minuten op 180º C en laat helemaal afkoelen in de vorm.
  5. Zet de vlaai tot gebruik in de koelkast (minimaal 3 uur). Til de vlaai met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd in stukken. Serveer naar wens met poedersuiker en een toefje slagroom en geniet!

Tip: Voor dit recept gebruik je het beste verse bosbessen. Gebruik je bosbessen uit de vriezer? Dep ze dan voor gebruik goed droog. Je kunt natuurlijk ook variëren met andere soorten fruit. We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Bosbessen kruimelvlaai
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Meergranen Vlokken
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,99

Meergranen vlokken
Meergranen Vlokken
900 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 2,21/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,45
 2,45/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
35,95
 1,80/kg
Roompoeder (gele room)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,99

Roompoeder voor gele room
Roompoeder (gele room)
400 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,99
 7,48/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
59,95
 3,00/kg
Zeeuwse Bloem
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,50

Zeeuwse Bloem
Zeeuwse Bloem
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 1,50/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
24,95
 1,00/kg